Tussengerecht

Gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte sprotcrème

menu: oktober 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
sliptongetjes
10
st
kleine gerookte sprotjes
10
el
crème fraîche
14
st
truffelaardappels
2
st
venkelknol
4
st
sinaasappels
olijfolie

bereiding

  1. Maak de sprotjes schoon en hak het visvlees fijn. Meng dit met de crème fraîche en schep in een spuitzak met een fijne spuitmond.
  2. Kook de aardappeltjes in de schil, pel ze en snijd ze in ronde plakjes.
  3. Snijd het venkelgroen ragfijn voor de garnering.
  4. Snijd de venkelknollen in ragfijne reepjes en strooi er wat peper en zout op.
  5. Schil de sinaasappels diep en maak de partjes los uit de vliesjes.
  6. Rook de sliptongen op laag vuur gaar in ongeveer 20 minuten.

presentatie

  1. Leg de venkel in een hoopje op een bord en leg er enkele sinaasappelpartjes bovenop.
  2. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat venkelgroen op.
  3. Spuit een toefje sprotcrème op het bord, leg er een plakje truffelaardappel tegenaan en maak zo een lijntje van 5 plakjes aardappel en toefjes crème.
  4. Leg de tong ernaast en strooi er wat zout en peper op

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten