Tussengerecht
Gerookte sliptong met truffelaardappel en gerookte sprotcrème
menu: oktober 2007
14 personen
hoofdingrediënten
14
st
sliptongetjes
10
st
kleine gerookte sprotjes
10
el
crème fraîche
14
st
truffelaardappels
2
st
venkelknol
4
st
sinaasappels
olijfolie
bereiding
- Maak de sprotjes schoon en hak het visvlees fijn. Meng dit met de crème fraîche en schep in een spuitzak met een fijne spuitmond.
- Kook de aardappeltjes in de schil, pel ze en snijd ze in ronde plakjes.
- Snijd het venkelgroen ragfijn voor de garnering.
- Snijd de venkelknollen in ragfijne reepjes en strooi er wat peper en zout op.
- Schil de sinaasappels diep en maak de partjes los uit de vliesjes.
- Rook de sliptongen op laag vuur gaar in ongeveer 20 minuten.
presentatie
- Leg de venkel in een hoopje op een bord en leg er enkele sinaasappelpartjes bovenop.
- Besprenkel met olijfolie en strooi er wat venkelgroen op.
- Spuit een toefje sprotcrème op het bord, leg er een plakje truffelaardappel tegenaan en maak zo een lijntje van 5 plakjes aardappel en toefjes crème.
- Leg de tong ernaast en strooi er wat zout en peper op
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


