Amuse

Gerookte forelfilet met bloemkoolmousse, peterselieolie en parmaham

menu: juni 2015

14 personen

hoofdingrediënten

bloemkoolmousse

300
g
bloemkool
2
el
boter
4
dl
groentebouillon van poeder
4
bl
gelatine
2
dl
room

peterselieolie

1/2
bs
peterselie
1
dl
olijfolie extra vierge

forelfilet

4
st
forelfilet
4
pl
parmaham
30
g
veldsla
2
el
rookmot
rookoven

bereiding

  1. Bloemkoolmousse. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Snijd de bloemkool eerst in roosjes en vervolgens in zeer kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en bak de bloemkool hierin zachtjes op een laag vuur gedurende 2 minuten. Maak de groentebouillon. LET OP: gebruik 2/3 van de op de pot aangegeven hoeveelheid poeder voor 4 dl. Draai het vuur hoog en voeg de groentebouillon toe. Kook de bloemkool gaar.
  3. Voeg, zodra het vocht verdampt is, de room toe en verwarm het geheel (tegen de kook aan). Draai het vuur lager en laat het bloemkool mengsel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  4. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los deze op in het bloemkoolmengsel. 
  5. Pureer het geheel met de staafmixer en wrijf door een grove zeef. 
  6. Laat het bloemkoolmengsel afkoelen. Doe het in een spuitzak en laat verder opstijven in de koeling.
  7. Leg de plakken Parmaham tussen 2 bakmatjes en droog in een oven van 180° C tot ze krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.
  8. Peterselieolie. Pluk het peterselieblad van de takjes en snijd fijn. Verwarm de olie en roer er de peterselie door.
  9. Breng de peterselieolie op smaak met wat zout.
  10. Forelfilets. Leg de forelfilets met de velkant op het rooster in de rookoven en rook ze gedurende 6 minuten. Laat afkoelen en snijd de gerookte forelfilets in 14 gelijkvorminge stukjes.
  11. Was de veldsla, slinger deze droog en verwijder eventuele worteltjes.
  12. Schep de veldsla om met wat peterselieolie. 
  13. Breek de Parmaham in 14 gelijke stukken.

presentatie

  1. Leg op elk bord een stukje forelfilet.
  2. Spuit de bloemkookmousse ernaast.
  3. Verdeel de veldsla over de bloemkoolmousse.
  4. Leg een stukje Parmaham op de veldsla.
  5. Druppel de overgebleven peterselieolie er omheen. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois, Pinot blanc Cuvée Réserve

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten