Tussengerecht

Gepocheerde schelvis met huzarensalade, garnalen en zeekraal

menu: december 2013

14 personen

hoofdingrediënten

Schelvis

Huzarenslade

200
g
knolselderij
250
g
roseval aardappelen
3
st
uien
240
g
granny smith
240
g
augurk (zure bommen)
1/4
bs
bladpeterselie
3
dl
kippenbouillon
1
dl
witte wijnazijn
100
g
dijon mosterd
0,5
dl
augurkenvocht
850
g
schelvisfilet zonder huid
0,2
dl
olijfolie

Visbouillon

1
st
ui (groot)
1/4
l
witte wijn
1,5
l
water
xxx
g
graten

Garnering

100
g
gesmolten boter
150
g
hollandse garnalen
150
g
zeekraal

bereiding

  1. Huzarensalade: Snijd knolselderij en de aardappels in stukken en kook beetgaar daarna af laten koelen in ijswater, snipper de ui en stoof beetgaar en schil de appel.
  2. Snijd de knolselderij, aardappel, appel en augurk in hele kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Meng dit alles met de gestoofde uien door elkaar.
  3. Klop een dressing van de bouillon, olie, azijn, mosterd en het augurkenvocht en schep dit naar smaak door de huzarensalade.
  4. Verwijder de harde ondereinden (indien aanwezig) van de zeekraal. Snijd vervolgens de zeekraal in stukjes van 1.5 cm en blancheer 1 minuut.
  5. Visbouillon:Snijd de ui in ringen. Portioneer de vis. Voeg de witte wijn toe aan 1,5 liter water. Breng tegen de kook aan en voeg vervolgens de in ringen gesneden ui, de graten en de visafval van de geportioneerde schelvis toe. Laat +/- 20 minuten trekken en zeef vervolgens de bouillon. Visbouillon mag nooit langer dan +/- 30 trekken, de bouillon krijgt anders een tranige smaak.
  6. Breng de visbouillon op smaak met zout en peper.
  7. Vlak voor uitserveren laat de schelvisfilets zachtjes pocheren (niet koken) in de bouillon tot de vis net gaar is en warm opdienen.
  8. Breng de vis op smaak met zout en peper.
  9. Vlak voor uitserveren: Meng de gesmolten boter met de garnalen. 

presentatie

  1. Maak met behulp van een ring een rondje van huzarensalade op het bord en drapeer er de schelvis op.
  2. Garneer het gerecht met de garnalen en de zeekraal.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Riesling QbA Trocken, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten