
hoofdingrediënten
kalfslende
kalfslende
1½
l
sterke runderfond
1,4
kg
kalfslende
2
st
sjalot
4
tk
tijm
1
tk
rozemarijn
gembersiroop
uiencrème
3
st
witte uien
1½
dl
room
boter
zout
peper
rode uienring met quinoa
2
st
rode uien
100
g
tempurameel
100
g
gepofte quinoa
mini mais
14
st
mini mais
½
l
jus dórange
2
tk
tijm
1
tl
kurkuma
25
g
boter
bimi
500
g
bimi
polenta
7½
dl
water
180
g
maismeel
5
g
zout
100
g
geraspte parmezaanse kaas
75
g
boter
1
tn
knoflook
eiwit
bloem
pankomeel
bereiding
- Kalfslende. Verwarm de oven voor op 100°C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng de runderfond aan de kook, leg de kalfslende in de fond en draai het vuur uit.
- Laat de kalfslende gedurende 6 minuten in de fond liggen, haal de kalfslende uit de fond en leg hem in een braadslee in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 54°C.
- Snipper de sjalotten, zet ze aan in wat boter, samen met de tijm en rozemarijn, voeg de fond erbij en laat inkoken tot een saus. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje gembersiroop.
- Vlak voor uitserveren: Gril of bak de kalfslende aan beide zijden en laat rusten.
- Uiencrème. Maak de witte uien schoon en snipper ze fijn.
- Doe boter in de pan en bak de witte uien aan, voeg de room erbij en draai fijn met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Rode uienringen met quinoa. Maak de rode uien schoon en snijd in 14 dunne ringen.
- Maak het tempurameel aan met een beetje ijskoud water. Haal de uienringen door de tempura en vervolgens door de gepofte quinoa.
- Frituur de ringen krokant op 180°C.
- Mini mais. Breng de jus d'orange met de tijm, kurkuma en boter aan de kook, voeg de mini mais toe en laat gaar koken.
- Bimi. Maak de bimi schoon en kook beetgaar in water met zout.
- Polenta. Meng het water met zout en maismeel en kook dit op tot een dikke massa.
- Voeg de Parmezaan, boter en kleingesneden knoflook toe en stort het in een platte bak met bakpapier eronder en laat afkoelen.
- Steek er met een steker rondjes uit van ca. 5 Ø, haal ze eerst door wat bloem, dan door eiwit en daarna door pankomeel en frituur ze krokant op 180 ºC.
presentatie
- Snijd de lende in dunne plakken.
- Leg op elk bord 2 plakjes kalfslende.
- Leg er wat uiencrème naast en verdeel de mini mais, bimi, gefrituurde polenta er omheen en zet de gefrituurde uienring ertussen.
- Lepel wat saus over het vlees en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Beaujolais-Villages, Chianti Classico Selezione RS


