hoofdingrediënten
6
stng
bleekselderij
1
kg
gemengde verse zeevruchten (inktvisjes, mossel, garnaal etc)
1
tn
knoflook
1
st
citroen
2
st
glas droge witte wijn
olijfolie (extra vierge)
peper en zout naar smaak
100
g
rucola
bereiding
- Pers de citroen uit. Maak de bleekselderij schoon en snij de stengels in dunne halve maantjes. Pers de knoflook uit en voeg deze bij de witte wijn. Breng aan de kook en blancheer de bleekselderij hierin. Voeg de zeevruchten kort toe en giet af. Bewaar het kookvocht.
- Kook het kookvocht in tot 3-4 eetlepels. Maak dressing van olie, citroensap, het ingekookte kookvocht, peper en zout. Laat de zeevruchten in de dressing marineren en goed afkoelen. Serveer op een rucola salade
presentatie
-
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


