
hoofdingrediënten
350
g
verse zalm
5
dl
griekse yoghurt
3
st
rode biet
3½
dl
appelsap
1½
st
appel
1
st
citroen
7
st
bruine casinosneetjes
1
st
shiso purper
bereiding
- Bekleed een vergiet met kaasdoek, schep er de yoghurt in, zet op een pan en laat zo lang mogelijk uitlekken.
- Kook de bietjes gaar en schil ze. Pureer ze en vermeng de puree met het appelsap. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
- Snijd de zalm in 14 plakken en leg ze in de bietenpuree. Laat zo lang mogelijk marineren.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel ze met citroensap (naar smaak) en roer ze door de uitgelekte yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster het brood en snijd diagonaal doormidden. Besmeer het met de appelhangop en leg er een plak zalm bovenop.
presentatie
- Leg op een klein bord en versier met shiso purper.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


