Amuse

Gemarineerde zalm met appelhangop

menu: december 2011

14 personen

hoofdingrediënten

350
g
verse zalm
5
dl
griekse yoghurt
3
st
rode biet
dl
appelsap
st
appel
1
st
citroen
7
st
bruine casinosneetjes
1
st
shiso purper

bereiding

  1. Bekleed een vergiet met kaasdoek, schep er de yoghurt in, zet op een pan en laat zo lang mogelijk uitlekken.
  2. Kook de bietjes gaar en schil ze. Pureer ze en vermeng de puree met het appelsap. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  3. Snijd de zalm in 14 plakken en leg ze in de bietenpuree. Laat zo lang mogelijk marineren.
  4. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel ze met citroensap (naar smaak) en roer ze door de uitgelekte yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rooster het brood en snijd diagonaal doormidden. Besmeer het met de appelhangop en leg er een plak zalm bovenop.

presentatie

  1. Leg op een klein bord en versier met shiso purper.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten