Amuse

Gelakte paling met salade van asperges

menu: mei 2012

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
gerookte paling
400
g
verse paling mootjes (14 stukjes à 25 à 30 g, stukjes van 5 cm lang, geen staartstukjes)
10
st
witte asperges (niet te dik want ze worden rauw gegeten)

laksiroop

2
el
fijne bruine kandijsuiker
6
el
balsamicoazijn
4
el
honing
2
el
ketjap manis

dillemayonaise

30
g
eierdooier
½
st
citroen
1
dl
druivenpitolie
2
el
zure room
½
bs
dille

bereiding

  1. Laksiroop: Verwarm de balsamicoazijn, ketjap, honing en de kandijsuiker tot de suiker opgelost is. Bestrijk de stukjes verse palingfilet enkele malen met de laksiroop en zet koel weg.
  2. Snijd de gerookte paling in kleine blokjes.
  3. Schil de asperges en snijd in zeer kleine blokjes, besprenkel met wat citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak een mayonaise van eierdooier, citroensap en druivenpitolie. Houd 4 takjes dille apart voor punt 5. Haal de dillenaaldjes van de takjes, hak ze zeer fijn en voeg aan de mayonaise toe. Meng alles goed met de staafmixer zodat de mayonaise een groene kleur krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de blokjes asperges en de blokjes gerookte paling met de zure room, peper, zout en de fijn gesnipperde 4 takjes dille. Dit gedeelte van het gerecht dient op kamertemperatuur geserveerd te worden.
  6. Bak de gelakte paling om en om in een antiaanbakpan.

presentatie

  1. Leg op ieder bordje een schepje asperge-paling salade.
  2. Leg daar de gekaramelliseerde paling op.
  3. Druppel de dillemayonaise op het bordje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten