Hoofdgerecht

Gelakte eendenborst en bulgur met gedroogd fruit

menu: maart 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
eendenborst (canette)
50
g
ras el hanout
70
g
acacia honing
400
g
grove bulgur
dl
gevogeltefond
2
st
gehakte sjalotten
2
tn
knoflook
200
g
boter
350
g
gedroogd fruit

saus

4
dl
rode port
4
dl
rode wijn
1,5
l
bruine fond
4
tk
tijm
4
st
laurierblaadjes
8
st
kruidnagels
100
g
boter
vijf pepermengsel

bereiding

  1. Verwijder de helft van het vet van de eendenborsten en snijd het overgebleven vetrandje voorzichtig in met een scherp mes (niet in het vlees snijden).
  2. Kruid de eendenborsten met peper en zout en bak ze aan de vetkant goed aan. Draai ze om en bak ze nog even, Leg ze in een braadslede.
  3. Ontvet de pan en deglaceer ze met de port. Voeg bruine fond, rode wijn, kruidnagels, tijm, laurier en vijf pepermengsel toe. Laat tot ong. 2/3 inkoken en giet door een zeef.
  4. Was de bulgur en kook deze in de gevogeltefond samen met de gehakte sjalot en knoflook gedurende ong. 10 minuten op een zacht vuur. De gevogeltefond moet helemaal opgenomen zijn door de bulgur.
  5. Haal de pan van het vuur en meng er het fijngesneden gedroogd fruit onder. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  6. Verwarm de oven op 180gr.
  7. Bestrijk de eendenborsten met de honing en verdeel de ras el hanout erover. Zet ze vlak vóór het opdienen gedurende 5 minuten in de warme oven.
  8. Verwarm de saus en bind ze met de boter.
  9. Snijd de eendenborsten in plakjes.

presentatie

  1. Verdeel de bulgur in een steker op warme borden.
  2. Leg de eendenplakjes ervoor en verdeel de saus erover.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten