Amuse

Gegrilde coquille op auberginecompote met een ganzenleverkrul

menu: september 2007

14 personen

hoofdingrediënten

1
st
aubergine (280 gram)
280
g
geleisuiker
1
dl
rode port
14
bl
rucola
14
bl
frisee
14
st
coquilles
150
g
ganzenlever
1
dl
zonnebloemolie
1
el
yoghurt
1
tl
zaanse grove mosterd
scheutje room
peper zout

bereiding

  1. Vries de ganzenlever licht aan zodat er 14 plakjes van geschaafd kunnen worden.
  2. Schil de aubergine met de dunschiller en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0,5 cm.
  3. Vermeng de aubergineblokjes met de geleisuiker en de port en breng aan de kook.
  4. Wanneer de compote blijft koken ook tijdens het roeren dan nog 4 minuten laten doorkoken.
  5. Doe de auberginecompote in een schaal en laat afkoelen.
  6. Was de sla en maak een dressing van de olie, yoghurt, mosterd, room. Smaak af met peper en zout.
  7. Grill de coquilles op een zeer hete grillplaat of bak ze in een tefalpan.

presentatie

  1. Gebruik een klein bordje. Leg een schepje van de auberginecompote op het bordje.
  2. Plaats de gegrilde coquille op de auberginecompote.
  3. Maak met een kaasschaaf 14 krullen van de ganzenlever en leg een ganzenleverkrul bovenop de coquille.
  4. Vermeng de rucola en de frisee met wat dressing en leg op ieder bordje 1 blaadje rucola en 1 blaadje frisee.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten