Amuse
Gegrilde coquille op auberginecompote met een ganzenleverkrul
menu: september 2007
14 personen

hoofdingrediënten
1
st
aubergine (280 gram)
280
g
geleisuiker
1
dl
rode port
14
bl
rucola
14
bl
frisee
14
st
coquilles
150
g
ganzenlever
1
dl
zonnebloemolie
1
el
yoghurt
1
tl
zaanse grove mosterd
scheutje room
peper zout
bereiding
- Vries de ganzenlever licht aan zodat er 14 plakjes van geschaafd kunnen worden.
- Schil de aubergine met de dunschiller en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0,5 cm.
- Vermeng de aubergineblokjes met de geleisuiker en de port en breng aan de kook.
- Wanneer de compote blijft koken ook tijdens het roeren dan nog 4 minuten laten doorkoken.
- Doe de auberginecompote in een schaal en laat afkoelen.
- Was de sla en maak een dressing van de olie, yoghurt, mosterd, room. Smaak af met peper en zout.
- Grill de coquilles op een zeer hete grillplaat of bak ze in een tefalpan.
presentatie
- Gebruik een klein bordje. Leg een schepje van de auberginecompote op het bordje.
- Plaats de gegrilde coquille op de auberginecompote.
- Maak met een kaasschaaf 14 krullen van de ganzenlever en leg een ganzenleverkrul bovenop de coquille.
- Vermeng de rucola en de frisee met wat dressing en leg op ieder bordje 1 blaadje rucola en 1 blaadje frisee.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


