
hoofdingrediënten
courgetterolletje
2
st
courgette
150
g
cottage cheese
150
g
mascarpone
7
pl
rauwe ham coburger
3
tk
munt
¼
bs
koriander
1
tl
za atar
30
g
pijnboompitjes
olijfolie
peper en zout
14
st
houten prikkers
auberginerolletje
2
st
aubergine
4
el
olijfolie
2
bol
buffelmozzarella
50
g
rucola
20
g
basilicum
tomatenpesto
14
st
houten prikkers
tomatenpesto
65
g
zongedroogde tomaten op olie
50
g
parmezaanse kaas
25
g
pecorino
18
g
pistache nootjes (gepeld)
50
ml
olijfolie
1
st
rijpe tomaat
bereiding
- Courgetterolletje. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Snijd de courgettes op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olijfolie.
- Gril de plakken courgette tot bijna gaar. Let op niet te gaar, want dan vallen ze uit elkaar. Laat de gegrilde courgette plakken goed afkoelen.
- Bewaar 14 takjes koriander voor garnering en hak de rest van de koriander- en muntblaadjes fijn.
- Roer de mascarpone los en meng er de cottage cheese, de fijngehakte kruiden, wat van de pijnboompitjes en specerijen door. Bewaar wat pijnboompitjes voor garnering.
- Snijd de rauwe ham in de lengte door en zorg dat de plakjes even breed zijn als de courgetteplakken.
- Beleg iedere plak gegrilde courgette met een reepje rauwe ham.
- Besmeer 2/3 van de plak met het kaasmengsel en rol voorzichtig op. Steek vast met een prikker en bewaar tot gebruik in de koeling.
- Auberginerolletje. Snijd de aubergines op de snijmachine (stand 4) in de lengte in dunne plakken (14 stuks) en besmeer ze licht met olie.
- Gril de plakken aubergine aan beide kanten gaar. Keer de aubergineplakken tijdens het bakken een kwartslag, zodat een ruitpatroon ontstaat.
- Snijd de mozzarella in 14 lange partjes.
- Tomatenpesto. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, vang de olie op en vul met olijfolie aan tot 75ml.
- Rasp de Parmezaanse kaas en de pecorino.
- Doe de zongedroogde tomaten met beide kaassoorten, de pistachenootjes en de verse tomaat in een blender of keukenmachine en blender kort, voeg dan de olie toe en blender tot pesto.
- Verdeel de tomatenpesto over de plakjes aubergine. Leg de mozzarella overdwars op de tomatenpesto. Leg een plukje rucola en een blaadje basilicum op de mozarella.
- Rol de plakken aubergine op en steek ze vast met en prikker.
presentatie
- Zet een courgetterolletje op een klein bordje en garneer met een takje koriander en wat pijnboompitjes.
- Leg er een auberginerolletje naast en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Réserve Côtes du Rhône Blanc, Riff Pinot grigio


