Soep

Geel- rode paprikasoep met speksoepstengels

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
gele paprika
3
st
rode paprika
50
g
boter
4
el
droge witte wijn
1
l
kippenbouillon
1
el
aardappelmeel
peper en zout
2
el
fijngeknipte bieslook
125
g
crème fraîche
4
pl
bladerdeeg
7
pl
ontbijtspek
beetje eidooier

bereiding

  1. De paprika’s ontdoen van de zaadlijsten en in kleine stukjes snijden.
  2. De boter smelten en de parika’s hierin 30 minuten laten smoren.
  3. De bouillon, wijn en crème fraîche toevoegen en weer 5 minuten laten koken.
  4. Pureer de soep in de keukenmachine of blender.
  5. Als er nog harde velletjes inzitten even door een zeef drukken.
  6. Weer aan de kook brengen en binden met het aardappelmeel.
  7. Op smaak brengen met peper en zout.
  8. Soepstengels . Rol met de deegroller 4 plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer ze licht met eigeel.
  9. Beleg 2 plakjes bladerdeeg met ontbijtspek en leg er de 2 andere plakjes bladerdeeg bovenop.
  10. Rol nog een keer aan met de deegroller en vries ze licht aan in de snelvriezer.
  11. Snijd dunne reepjes van ongeveer een halve cm.
  12. Draai er spiraaltjes van en plak de uiteinden vast op de bakplaat met bakmat.
  13. Bak ze goudbruin in de oven op 180 graden.

presentatie

  1. Serveer in een amuse kopje en garneer af met fijngeknipte bieslook.
  2. Leg er een soepstengel naast en zet de rest in een glas op tafel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten