
hoofdingrediënten
2
st
gele paprika
3
st
rode paprika
50
g
boter
4
el
droge witte wijn
1
l
kippenbouillon
1
el
aardappelmeel
peper en zout
2
el
fijngeknipte bieslook
125
g
crème fraîche
4
pl
bladerdeeg
7
pl
ontbijtspek
beetje eidooier
bereiding
- De paprika’s ontdoen van de zaadlijsten en in kleine stukjes snijden.
- De boter smelten en de parika’s hierin 30 minuten laten smoren.
- De bouillon, wijn en crème fraîche toevoegen en weer 5 minuten laten koken.
- Pureer de soep in de keukenmachine of blender.
- Als er nog harde velletjes inzitten even door een zeef drukken.
- Weer aan de kook brengen en binden met het aardappelmeel.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Soepstengels . Rol met de deegroller 4 plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer ze licht met eigeel.
- Beleg 2 plakjes bladerdeeg met ontbijtspek en leg er de 2 andere plakjes bladerdeeg bovenop.
- Rol nog een keer aan met de deegroller en vries ze licht aan in de snelvriezer.
- Snijd dunne reepjes van ongeveer een halve cm.
- Draai er spiraaltjes van en plak de uiteinden vast op de bakplaat met bakmat.
- Bak ze goudbruin in de oven op 180 graden.
presentatie
- Serveer in een amuse kopje en garneer af met fijngeknipte bieslook.
- Leg er een soepstengel naast en zet de rest in een glas op tafel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


