Hoofdgerecht

Gebraden Lendenbiefstuk met pekêtsaus, gebakken

menu: oktober 2008

14 personen

hoofdingrediënten

1,5
kg
lendenbiefstuk
1,5
st
grote pompoenen
2
fl
bruin abdijbier
30
cl
pekêt (jenever)
7
dl
gevogeltefond
14
st
gedroogde pruimen
32
st
jeneverbessen
100
g
glucose
200
g
suiker

bereiding

  1. Breng 4 dl van het abdij bier met de suiker en de glucose aan de kook.
  2. Laat afkoelen en draai er ijs van.
  3. Week de pruimen in de rest van het bier.
  4. Bak het vlees snel aan en laat het nagaren in de oven op 55 gr.
  5. Giet het vet uit de pan en blus af met Pekêt, voeg de fond en de jeneverbessen toe en kook stevig in. Bind de saus tot de gewenste dikte.
  6. Schil de pompoen en snijd er 14 repen uit. Snijd de rest in kleine blokjes.
  7. Droog de plakken in een oven op lage stand en bak de blokjes in een weinig boter en kruid ze met peper en zout.

presentatie

  1. Maak in een steekring een torentje van de pompoenblokjes. Steek er een geweekte pruim tussen.
  2. Schep op het warme torentje een bolletje ijs.
  3. Hang er een gedroogde plak pompoen over.
  4. Snijd het vlees en schik op het bord, giet er wat saus over en serveer uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten