hoofdingrediënten
1,5
kg
lendenbiefstuk
1,5
st
grote pompoenen
2
fl
bruin abdijbier
30
cl
pekêt (jenever)
7
dl
gevogeltefond
14
st
gedroogde pruimen
32
st
jeneverbessen
100
g
glucose
200
g
suiker
bereiding
- Breng 4 dl van het abdij bier met de suiker en de glucose aan de kook.
- Laat afkoelen en draai er ijs van.
- Week de pruimen in de rest van het bier.
- Bak het vlees snel aan en laat het nagaren in de oven op 55 gr.
- Giet het vet uit de pan en blus af met Pekêt, voeg de fond en de jeneverbessen toe en kook stevig in. Bind de saus tot de gewenste dikte.
- Schil de pompoen en snijd er 14 repen uit. Snijd de rest in kleine blokjes.
- Droog de plakken in een oven op lage stand en bak de blokjes in een weinig boter en kruid ze met peper en zout.
presentatie
- Maak in een steekring een torentje van de pompoenblokjes. Steek er een geweekte pruim tussen.
- Schep op het warme torentje een bolletje ijs.
- Hang er een gedroogde plak pompoen over.
- Snijd het vlees en schik op het bord, giet er wat saus over en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


