Tussengerecht

Gebakken rode mulfilet, aïoli van zoete aardappel

menu: juni 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
filet van rode mul
olijfolie met citrus en citroengras (zie apart recept)
1
bs
lente-uitjes

aïoli

100
g
gekonfijte gember (zie apart recept)
500
g
zoete aardappel
10
tn
knoflook
2
st
citroengras
2
st
citroenen (sap van)
½
dl
fruitige olijfolie
1
st
steel van verse knoflook, fijn gesnipperd
selderiezout
zout en peper

bereiding

  1. De zoete aardappelen schillen en wassen en in niet te grote stukken snijden.
  2. De stukken aardappel samen met de gehakte tenen knoflook en het in de helft gesneden citroengras even aanzetten in wat olijfolie.
  3. ½ dl water toevoegen en wat zout.
  4. De aardappelen met het deksel op de pan gaarkoken op een zacht vuur (niet laten verkleuren). Indien nodig wat water toevoegen.
  5. Vet citroengras verwijderen en de aardappelen samen met de olijfolie zeer fijn mixen.
  6. Op smaak brengen met selderiezout en peper.
  7. De gekonfijte gember, het citroensap en de fijngesnipperde knoflooksteel toevoegen.
  8. De rode mulfilets kruiden met peper en zout. De huid voorzichtig iets insnijden, anders gaat de filet krullen.
  9. Ze in een anti aanbak pan op de huidkant bakken gedurende 2 á 3 minuten. De filets omdraaien en nog heel even bakken.

presentatie

  1. Op een warm bord een lepel aïoli leggen.
  2. Daarop de rode mulfilet, huidkant boven.
  3. Een lijntje gesnipperde lente-uitjes op de vis als garnering.
  4. Het bord afwerken met een fijn streepje met citrus en citroengras geparfumeerde olijfolie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten