
hoofdingrediënten
14
st
filet van rode mul
olijfolie met citrus en citroengras (zie apart recept)
1
bs
lente-uitjes
aïoli
100
g
gekonfijte gember (zie apart recept)
500
g
zoete aardappel
10
tn
knoflook
2
st
citroengras
2
st
citroenen (sap van)
½
dl
fruitige olijfolie
1
st
steel van verse knoflook, fijn gesnipperd
selderiezout
zout en peper
bereiding
- De zoete aardappelen schillen en wassen en in niet te grote stukken snijden.
- De stukken aardappel samen met de gehakte tenen knoflook en het in de helft gesneden citroengras even aanzetten in wat olijfolie.
- ½ dl water toevoegen en wat zout.
- De aardappelen met het deksel op de pan gaarkoken op een zacht vuur (niet laten verkleuren). Indien nodig wat water toevoegen.
- Vet citroengras verwijderen en de aardappelen samen met de olijfolie zeer fijn mixen.
- Op smaak brengen met selderiezout en peper.
- De gekonfijte gember, het citroensap en de fijngesnipperde knoflooksteel toevoegen.
- De rode mulfilets kruiden met peper en zout. De huid voorzichtig iets insnijden, anders gaat de filet krullen.
- Ze in een anti aanbak pan op de huidkant bakken gedurende 2 á 3 minuten. De filets omdraaien en nog heel even bakken.
presentatie
- Op een warm bord een lepel aïoli leggen.
- Daarop de rode mulfilet, huidkant boven.
- Een lijntje gesnipperde lente-uitjes op de vis als garnering.
- Het bord afwerken met een fijn streepje met citrus en citroengras geparfumeerde olijfolie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


