Voorgerecht

Gebakken kabeljauw met zuurkool en aardappelsaus

menu: januari 2019

14 personen

hoofdingrediënten

kabeljauw, zuurkool

aardappelsaus

3
st
aardappel, kruimig
500
ml
visbouillon ( geconcentreerd 30 g op 1 l)
30
g
roomboter
100
g
mager gerookt ontbijtspek, plakjes

zuurkool

500
g
zuurkool
1
st
laurierblaadje
2
st
jeneverbes
300
ml
appelsap
roomboter, klontje

olijvenvinaigrette

1
st
sjalot
400
ml
rundvleesbouillon van tablet
200
ml
appelsap
1
tl
gembersiroop
1
el
appelcider azijn
2
el
olijfolie
15
st
zwarte olijven zonder pit

kabeljauw

840
g
kabeljauw
bloem
peper en zout

bereiding

  1. Aardappelsaus: Schil de aardappels, snijd in stukken en kook gaar in de visbouillon.
  2. Pureer de aardappels kort met de staafmixer, niet te lang anders wordt de saus taai.
  3. Eventueel visbouillon toevoegen tot roomdikte.
  4. Voeg als laatste de roomboter toe.
  5. Verwarm de oven op 175ºC en leg de plakjes spek op een siliconenmatje.
  6. Bak ze droog en krokant en dep met keukenpapier droog.
  7. Verkruimel de spekjes.
  8. Vinaigrette: Pel de sjalot, snipper fijn en fruit in wat olijfolie.
  9. Blus af met vleesbouillon en de appelsap en laat inkoken tot 125 ml.
  10. Hak de olijven fijn en voeg toe aan de ingekookte vloeistof.
  11. Voeg vervolgens gembersiroop, ciderazijn en olijfolie toe en klop tot een dressing.
  12. Zuurkool: Verwarm de zuurkool in de appelsap en voeg een laurierblaadje en jeneverbessen toe.
  13. Laat ongeveer een half uur garen.
  14. Voor uitserveren: Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en haal door de bloem.
  15. Bak de bebloemde kabeljauwstukken in 5 minuten krokant.
  16. Verwarm intussen de aardappelsaus en laat de zuurkool goed uitlekken.
  17. Verwijder het laurierblad en jeneverbessen uit de uitgelekte zuurkool.

presentatie

  1. Leg op een voorverwarmd bord een spiegel van de aardappelsaus, strijk uit met een lepel tot een cirkel en bestrooi met de spekgruis.
  2. Drapeer hierop de zuurkool.
  3. Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep hierop de olijvenvinaigrette. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Abadia de San Campio Albariño, Domaine La Hitaire - Hors Saison

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten