
hoofdingrediënten
7
st
tamme eendenborstfilet
olijfolie
1
el
rookmot (kersen)
kersensalsa
500
g
kersen
2
st
mango
3
st
kiwi’s
3
st
lenteuitjes
1
tl
gedroogde chilivlokken
1/4
bs
munt
1
st
limoen
1/4
bs
koriander
peper, zout
bereiding
- Kersensalsa. Ontpit de kersen en halveer deze.
- Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schil de kiwi en snijd in blokjes.
- Snijd de lenteuitjes fijn.
- Hak de munt en de koriander fijn.
- Pers de limoen uit.
- Meng de kersen, mango en kiwi’s met de fijngesneden lenteuitjes, 4 el fijngehakte munt,
- 4 el fijngehakte koriander (NB: houd wat koriandertakjes achter voor de garnering!), de gedroogde chilivlokken en 2 el limoensap.
- Kruid met peper en zout.
- Eendenborstfilet. Snijd de vetranden van de eendenborstfilet gedeeltelijk af. Resterend vetgedeelte insnijden.
- Rook de eendenborstfilet ± 3 minuten in de rookoven.
- Bak daarna de eendenborstfilet rosé en houd warm.
- Snijd de gebakken eendenborstfilet vlak voor uitserveren in plakken van 1,5 cm.
presentatie
- Neem een groot rond bord
- Schep op ieder bord twee bolletjes salsa (een halfrondje)
- Leg hiervoor de getrancheerde eendenborstfilet
- Garneer af met een klein takje koriander op de eendenborstfilet
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


