Hoofdgerecht

Gebakken eendenborst met kersensalsa

menu: juni 2011

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
tamme eendenborstfilet
olijfolie
1
el
rookmot (kersen)

kersensalsa

500
g
kersen
2
st
mango
3
st
kiwi’s
3
st
lenteuitjes
1
tl
gedroogde chilivlokken
1/4
bs
munt
1
st
limoen
1/4
bs
koriander
peper, zout

bereiding

  1. Kersensalsa. Ontpit de kersen en halveer deze.
  2. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Schil de kiwi en snijd in blokjes.
  4. Snijd de lenteuitjes fijn.
  5. Hak de munt en de koriander fijn.
  6. Pers de limoen uit.
  7. Meng de kersen, mango en kiwi’s met de fijngesneden lenteuitjes, 4 el fijngehakte munt,
  8. 4 el fijngehakte koriander (NB: houd wat koriandertakjes achter voor de garnering!), de gedroogde chilivlokken en 2 el limoensap.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Eendenborstfilet. Snijd de vetranden van de eendenborstfilet gedeeltelijk af. Resterend vetgedeelte insnijden.
  11. Rook de eendenborstfilet ± 3 minuten in de rookoven.
  12. Bak daarna de eendenborstfilet rosé en houd warm.
  13. Snijd de gebakken eendenborstfilet vlak voor uitserveren in plakken van 1,5 cm.

presentatie

  1. Neem een groot rond bord
  2. Schep op ieder bord twee bolletjes salsa (een halfrondje)
  3. Leg hiervoor de getrancheerde eendenborstfilet
  4. Garneer af met een klein takje koriander op de eendenborstfilet

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten