
hoofdingrediënten
garnalen
hoorntjes
5
pl
filodeeg
50
g
boter
eiwit
14
st
metalen hoorntjes
garnalenijsje
200
g
roomkaas
200
g
gepelde hollandse garnalen
1
tl
mierikswortelpuree
1
tl
mosterd
peper
1/4
bs
bieslook
4
tk
peterselie (krul)
1/2
bk
shiso purper
2
el
zalmeitjes
oranje linzen (als decoratie om de glaasjes te vullen)
bereiding
- Hoorntjes. Smelt de boter. Maak 14 plakken van 15 x 15 cm van het filodeeg. Bestrijk de metalen hoorntjes licht met de gesmolten boter. Bekleed de hoorntjes met de plakken filodeeg tot een halve centimeter van de rand en snijd recht af aan de bovenkant.
- Bestrijk de hoorntjes met eiwit en bak af in de oven van 180ºC totdat ze goudgeel zijn.
- Laat de hoorntjes afkoelen. Haal ze voorzichtig van de vorm af en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten doos.
- Garnalenijsje. Klop de roomkaas luchtig. Voeg de Hollandse garnalen toe.
- Breng op smaak met de mosterd, mierikswortel, peper.
- Voeg 2 eetlepels fijngesneden bieslook en fijngehakte peterselie toe.
- Zet weg in de koeling tot gebruik.
presentatie
- Vul de ovale glaasjes met oranje linzen. (Let op de linzen dienen weer hergebruikt te worden)
- Steek in ieder glaasje een hoorntje.
- Knijp met een kleine ijsknijper bolletjes van het garnalen-roomkaas mengsel en doe deze op de hoorntjes.
- Garneer met wat zalmeitjes en een blaadje shiso purper.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Chardonnay ‘234’, Riff Pinot grigio


