
hoofdingrediënten
garnalen
Garnalencocktail
500
g
hollandse garnalen
1,5
st
appel (granny smith)
1
st
sjalot
14
st
bieslook
14
st
walnoten
2
stng
bleekselderij
14
pl
coppa di parma
6
el
walnotenolie
3
el
balsamicoazijn
1,5
el
honing
basilicumcreme
1
bs
basilicum
2,5
dl
zonnebloemolie
30
g
eiwit (gepasteuriseerd)
0,5
dl
volle yoghurt
0,5
st
citroen
20
g
witte balsamicoazijn
garnering
25
g
veldsla
14
pl
ciabatta
olijfolie
bereiding
- Garnalencocktail. Schil de appels en snijd ze in zeer kleine blokjes. Snipper de sjalot. Hak 2 eetlepels bieslook fijn. Ontdoe de bleekselderij van de draden en snijd ze in flinterdunne plakjes. Breek de walnoten in stukken.
- Meng de garnalen met de appel, sjalot, bieslook, walnoten en bleekselderij.
- Snijd 7 plakken Coppa di Parma in reepjes en schep deze door de garnalensalade.
- Maak een dressing van de walnotenolie, de balsamicoazijn, de honing en 2 eetlepels water.
- Schep 3/4 van de dressing door de garnalensalade.
- Basilicumcrème. Pluk de blaadjes van de basilicum en maal deze in de keukenmachine met de zonnebloemolie fijn.
- Schenk de basilicumolie door een grove zeef in een maatbeker.
- Pers de citroen uit. Meng het eiwit met de yoghurt, 1,5 eetlepel citroensap en de witte balsamicoazijn.
- Pureer met een staafmixer het eiwityoghurtmengsel met de basilicumolie tot een basilicumcrème en doe over in een spuitzak.
- Droog de overige 7 plakken coppa di Parma tussen 2 bakmatjes in een oven van 160°C.
- Snijd met een kartelmes 14 flinterdunne plakken van de ciabatta. Smeer de plakjes aan beide kanten in met olijfolie en bak ze in een koekenpan goudbruin en krokant.
- Verwijder de kroontjes van de veldsla. Was de sla en slinger ze droog.
- VLAK VOOR UITSERVEREN: Passeer de garnalensalade nog even door een zeef zodat deze niet te nat is.
presentatie
- Verdeel de garnalensalade over 14 bordjes.
- Breek de toast en verdeel over de salade.
- Breek de gedroogde plakken Coppa di Parma en verdeel over de salade.
- Spuit op elk bord wat toefjes basilicumcrème.
- Werk af met wat veldsla.
- Nappeer met het overgebleven deel van de dressing.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chardonnay, Felugan Lugana


