hoofdingrediënten
Bodem van brownies
150
g
pure chocolade (callebout)
150
g
roomboter
125
g
suiker
125
g
licht bruine basterdsuiker
1
zk
vanillesuiker
150
g
zelfrijzend bakmeel
1/2
tl
zout
4
st
ei
50
g
gepelde walnoten
Ganache
200
g
citrusvruchtenpuree (fruit puree van boiron)
40
g
fijne kristalsuiker
50
g
glucosesiroop
100
g
roomboter (op kamertemperatuur)
225
g
melkchocolade (callebout)
225
g
pure chocolade (callebout)
5
tk
munt
Sorbet van citrusvruchten
2,5
dl
citrusvruchtenpuree (fruit puree van boiron)
225
g
suiker
30
g
eiwit
bereiding
- Bodem van brownies. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.
- Hak de walnoten fijn.
- Smelt in een pan op een laag vuur de boter en de chocolade. Roer regelmatig.
- Haal de pan van het vuur en roer de suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker door de chocolade.
- Roer vervolgens het bakmeel en het zout door het chocolademengsel.
- Voeg al roerend één voor één de eieren toe.
- Roer de fijngehakte walnoten door het beslag.
- Doe het beslag in de ovenschaal en strijk glad.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.
- Laat de brownie bodem ongeveer 30 minuten afkoelen. (LET OP: BROWNIE BODEM IN OVENSCHAAL LATEN ZITTEN).
- Ganache. Verwarm de vruchtenpuree met de kristalsuiker en de glucosestroop totdat alle suikers zijn opgelost.
- Doe de chocolade (puur en melkchocolade) in een aparte pan.
- Giet de vruchtenmassa, zodra deze 70°C is (gebruik een digitale thermometer), over de chocolade.
- Roer goed door totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
- Laat de massa afkoelen tot 34ºC. Roer er vervolgens de in klontjes gesneden boter door heen totdat deze helemaal gesmolten en opgenomen is.
- Laat de massa afkoelen tot ongeveer 32°C. Giet deze dan op de bodem van de brownies.
- Zet weg in de koeling.
- Vlak voor uitserveren: Snijd 14 ganaches van 10cm x 3 cm.
- Sorbet. Doe 225 ml water en 225 gram suiker in een pan. Los op een matig vuur de suiker al roerende op. Kook het suikermengsel ongeveer 1 minuut. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
- Meng 2,5 dl citrusvruchtenpuree met de siroop.
- Klop 30 gram eiwit totdat het bijna stijf is en roer hier het citrusvruchtenmengsel door. Zorg dat alle ingrediënten goed worden vermengd.
- Draai de massa in de ijsmachine tot een stevige sorbet.
presentatie
- Leg de ganache op een bordje.
- Garneer met een blaadje munt.
- Serveer er een bolletje sorbetijs bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Kefi Passito


