Nagerecht

Ganache van chocolade met een sorbet van citrusvruchten

menu: maart 2016

14 personen

hoofdingrediënten

Bodem van brownies

150
g
pure chocolade (callebout)
150
g
roomboter
125
g
suiker
125
g
licht bruine basterdsuiker
1
zk
vanillesuiker
150
g
zelfrijzend bakmeel
1/2
tl
zout
4
st
ei
50
g
gepelde walnoten

Ganache

200
g
citrusvruchtenpuree (fruit puree van boiron)
40
g
fijne kristalsuiker
50
g
glucosesiroop
100
g
roomboter (op kamertemperatuur)
225
g
melkchocolade (callebout)
225
g
pure chocolade (callebout)
5
tk
munt

Sorbet van citrusvruchten

2,5
dl
citrusvruchtenpuree (fruit puree van boiron)
225
g
suiker
30
g
eiwit

bereiding

  1. Bodem van brownies. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.
  2. Hak de walnoten fijn.
  3. Smelt in een pan op een laag vuur de boter en de chocolade. Roer regelmatig.
  4. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, de basterdsuiker en de vanillesuiker door de chocolade.
  5. Roer vervolgens het bakmeel en het zout door het chocolademengsel.
  6. Voeg al roerend één voor één de eieren toe.
  7. Roer de fijngehakte walnoten door het beslag. 
  8. Doe het beslag in de ovenschaal en strijk glad.
  9. Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bodem in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.
  10. Laat de brownie bodem ongeveer 30 minuten afkoelen. (LET OP: BROWNIE BODEM IN OVENSCHAAL LATEN ZITTEN).
  11. Ganache. Verwarm de vruchtenpuree met de kristalsuiker en de glucosestroop totdat alle suikers zijn opgelost.
  12. Doe de chocolade (puur en melkchocolade) in een aparte pan. 
  13. Giet de vruchtenmassa, zodra deze 70°C is (gebruik een digitale thermometer), over de chocolade.
  14. Roer goed door totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  15. Laat de massa afkoelen tot 34ºC. Roer er vervolgens de in klontjes gesneden boter door heen totdat deze helemaal gesmolten en opgenomen is.
  16. Laat de massa afkoelen tot ongeveer 32°C. Giet deze dan op de bodem van de brownies.
  17. Zet weg in de koeling.  
  18. Vlak voor uitserveren: Snijd 14 ganaches van 10cm x 3 cm. 
  19. Sorbet. Doe 225 ml water en 225 gram suiker in een pan. Los op een matig vuur de suiker al roerende op. Kook het suikermengsel ongeveer 1 minuut. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  20. Meng 2,5 dl citrusvruchtenpuree met de siroop. 
  21. Klop 30 gram eiwit totdat het bijna stijf is en roer hier het citrusvruchtenmengsel door. Zorg dat alle ingrediënten goed worden vermengd.
  22. Draai de massa in de ijsmachine tot een stevige sorbet.

presentatie

  1. Leg de ganache op een bordje.
  2. Garneer met een blaadje munt.
  3. Serveer er een bolletje sorbetijs bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Kefi Passito

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten