
hoofdingrediënten
42
st
gamba’s
1
tn
knoflook
cayennepeper
0,4
dl
cognac
saus
2
st
eiwitten
1
dl
room
200
g
mayonaise (zelf maken)
1
mp
cayennepeper
1
tl
anijspoeder
½
dl
gembervocht
½
dl
pernod
1
bs
waterkers
bereiding
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Schalen aanzetten in olijfolie, cayennepeper en knoflook toevoegen, afblussen met cognac.
- Zeef de olijfolie en bak daarin de gamba’s kort vlak voor doorgifte.
- Indien geen anijspoeder voor handen anijszaad in de vijzel fijnmaken.
- Mayonaise mengen met anijspoeder, gembersiroop, pernod en cayennepeper. Let op alles naar smaak toevoegen. Wees voorzichtig met de pernod i.v.m. de sterke smaak.
- Klop de room lobbig. Sla de eiwitten stijf. Spatel de room door de mayonaise en vervolgens de eiwitten.
presentatie
- Maak een spiegeltje van de saus op een klein bordje.
- Leg hierop 3 gamba’s.
- Garneer af met een toefje waterkers in het midden.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


