Voorgerecht

Gamba met kalfszwezerik en kerriebotersaus

menu: maart 2012

14 personen

hoofdingrediënten

700
g
kalfszwezerik
28
st
rauwe gamba’s, ongepeld
1
st
courgette
2
st
middelgrote tomaten
2
st
zoetzure appel, b.v. elstar
peper en zout
bloem

kerrieboter

2
st
sjalotjes
1
dl
noilly prat
2
dl
muscat wijn
½
dl
perenazijn
3
tl
kerrie
1
tl
djinten poeder
40
g
crème fraîche
175
g
boter
zout

bereiding

  1. Breng een pannetje water met zout aan de kook , doe de zwezerik erin en laat ong. 15 minuten blancheren.
  2. Spoel daarna de zwezerik onder koud water af en verwijder het vet, de vellen en de vliezen.
  3. Snijd daarna in dunne plakjes van een halve centimeter en zet koel weg onder folie.
  4. Maak de gamba’s schoon en laat het laatste staartstukje zitten als decoratie.
  5. Snijd ze open zodat de darm verwijderd kan worden en zet koel weg.
  6. Kerriebotersaus: RECEPT EXACT VOLGEN. Snijd de sjalotjes ragfijn en doe ze in een steelpannetje samen met de Noilly Prat, muscat wijn, perenazijn, kerrie en djinten poeder.
  7. Laat langzaam inkoken tot er nog ca. 2 eetlepels vocht over zijn. ( niet zeven)
  8. Voeg dan de crème fraîche toe en laat nog eenmaal koken en zet koel weg.
  9. Snijd de boter alvast in blokjes, zet koel weg en monteer vlak voor uitserveren.
  10. Was de ongeschilde courgette en steek er met de kleinste parisienneboor kleine bolletjes van.
  11. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.
  12. Schil de appel, verwijder het klokhuis en steek er eveneens kleine bolletjes van.
  13. Vlak voor uitserveren de plakjes zwezerik met peper en zout bestrooien en door de bloem halen.
  14. Bak vervolgens de plakjes zwezerik bruin.
  15. Bak de gamba’s gaar op een hoog vuur.
  16. Bak in een andere pan de blokjes courgette en appel in 1 tot 2 minuten net gaar en voeg er als laatste voor uitserveren de tomatenblokjes aan toe zodat deze niet uit elkaar vallen.
  17. Verwarm de ingekookte saus en monteer met boter en LAAT NIET MEER KOKEN.

presentatie

  1. Neem een diep bordje en leg hier de gebakken zwezerik en gamba’s in.
  2. Bestrooi met de blokjes courgette, appel en tomaat.
  3. Garneer met de een klein beetje kerriebotersaus.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten