
hoofdingrediënten
700
g
kalfszwezerik
28
st
rauwe gamba’s, ongepeld
1
st
courgette
2
st
middelgrote tomaten
2
st
zoetzure appel, b.v. elstar
peper en zout
bloem
kerrieboter
2
st
sjalotjes
1
dl
noilly prat
2
dl
muscat wijn
½
dl
perenazijn
3
tl
kerrie
1
tl
djinten poeder
40
g
crème fraîche
175
g
boter
zout
bereiding
- Breng een pannetje water met zout aan de kook , doe de zwezerik erin en laat ong. 15 minuten blancheren.
- Spoel daarna de zwezerik onder koud water af en verwijder het vet, de vellen en de vliezen.
- Snijd daarna in dunne plakjes van een halve centimeter en zet koel weg onder folie.
- Maak de gamba’s schoon en laat het laatste staartstukje zitten als decoratie.
- Snijd ze open zodat de darm verwijderd kan worden en zet koel weg.
- Kerriebotersaus: RECEPT EXACT VOLGEN. Snijd de sjalotjes ragfijn en doe ze in een steelpannetje samen met de Noilly Prat, muscat wijn, perenazijn, kerrie en djinten poeder.
- Laat langzaam inkoken tot er nog ca. 2 eetlepels vocht over zijn. ( niet zeven)
- Voeg dan de crème fraîche toe en laat nog eenmaal koken en zet koel weg.
- Snijd de boter alvast in blokjes, zet koel weg en monteer vlak voor uitserveren.
- Was de ongeschilde courgette en steek er met de kleinste parisienneboor kleine bolletjes van.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en steek er eveneens kleine bolletjes van.
- Vlak voor uitserveren de plakjes zwezerik met peper en zout bestrooien en door de bloem halen.
- Bak vervolgens de plakjes zwezerik bruin.
- Bak de gamba’s gaar op een hoog vuur.
- Bak in een andere pan de blokjes courgette en appel in 1 tot 2 minuten net gaar en voeg er als laatste voor uitserveren de tomatenblokjes aan toe zodat deze niet uit elkaar vallen.
- Verwarm de ingekookte saus en monteer met boter en LAAT NIET MEER KOKEN.
presentatie
- Neem een diep bordje en leg hier de gebakken zwezerik en gamba’s in.
- Bestrooi met de blokjes courgette, appel en tomaat.
- Garneer met de een klein beetje kerriebotersaus.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


