hoofdingrediënten
3
el
koudgeperste olijfolie
300
g
rode uien
8
st
eieren
8
el
parmigiano reggiano
8
el
broodkruim
1
el
bladpeterselie
zout en versgemalen peper
bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Schil en snij de uien in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Bestrijk een ronde taartvorm (springvorm) met een doorsnee van 30 cm licht met olie.
- Verhit de olie en laat de rode uien 15 minuten fruiten. Schep regelmatig om, zodat de ui niet te bruin wordt. Laat afkoelen.
- Klop de eieren in een kom en scherp er de kaas, het broodkruim, de peterselie en de gefruite ui door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep het mengsel in de vorm en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het ei is gerezen en er een goudgeel korstje op zit. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Haal de omelet uit de vorm, terwijl hij nog warm is en snij hem in ruitjes.
presentatie
-
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


