
hoofdingrediënten
200
g
gerookte forelfilet
125
g
forelfilet
2
el
koude boter
½
tl
zout
½
tl
peper
1
dl
slagroom
2
dl
crème fraîche
6
el
mayonaise
3
el
bieslook
200
g
veldsla
1
bs
dille
1
st
citroen
1
st
vleestomaat
zout en peper
bereiding
- Maak 1 dl mayonaise volgens basisrecept.
- Verwijder het vel van de forellen. Doe de gerookte forel met de verse forel, boter, zout en peper in een keukenmachine en maal tot een dikke pasta.
- Sla de slagroom stijf en meng deze voorzichtig met de vispasta. Doe het mengsel in een spuitzak met een brede spuitmond en bewaar tot gebruik in de koeling.
- Meng voor de saus de crème fraîche met de mayonaise en bieslook en breng op smaak met een beetje peper en zout en wat citroensap.
- Plisseer de tomaat en snij daar een 12-tal dunne reepjes van.
presentatie
- Leg op elk bord een ster van veldsla en spuit in het midden een rozetje van de paté. Garneer met dille en een klein puntje citroen en een reepje tomaat. Serveer met de bieslooksaus.
- Suggestie: Presenteer de amuse op een lepel i.p.v. een bordje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


