Tussengerecht
Forelfilets met verschillende soorten paddenstoelen en Karmeliet tripel
menu: maart 2006
14 personen

hoofdingrediënten
14
st
verse forelfilets
150
g
shii-take paddestoelen
150
g
oesterzwammen
150
g
champignons
5
el
fijngehakte dille
500
g
wit van de prei
roomboter
6
el
crème fraîche
2
fl
karmeliet tripel van 33 cl
peper en zout
1
st
stokbrood
bereiding
- Alle paddenstoelen schoonmaken en fijnhakken. Met zachte boter vermengen tot een stevige, gladde massa. De fijngehakte dille eronder roeren. Met peper en zout goed op smaak brengen.
- Het wit van de prei fijnsnijden.
- Een hoeveelheid van het paddenstoelen mengsel op de brede kant van de forelfilet leggen en de andere helft erover vouwen. Vastzetten met een prikker.
- Een vuurvast schaal goed invetten met roomboter, het wit van prei hierover verdelen. De dubbel gevouwen filets erop leggen en ¾ van het bier erover gieten.
- De schaal in een op 170 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende ruim 20 minuten.
- De gare filets eruit halen en warm houden.
- In een apart pannetje de rest van het bier met de crème fraîche en het kookvocht van de forel laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.
- Bak het stokbrood af.
presentatie
- Verdeel de filets en de saus over voorverwarmde borden. Geef er een stukje stokbrood bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


