Tussengerecht

Forelfilets met verschillende soorten paddenstoelen en Karmeliet tripel

menu: maart 2006

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
verse forelfilets
150
g
shii-take paddestoelen
150
g
oesterzwammen
150
g
champignons
5
el
fijngehakte dille
500
g
wit van de prei
roomboter
6
el
crème fraîche
2
fl
karmeliet tripel van 33 cl
peper en zout
1
st
stokbrood

bereiding

  1. Alle paddenstoelen schoonmaken en fijnhakken. Met zachte boter vermengen tot een stevige, gladde massa. De fijngehakte dille eronder roeren. Met peper en zout goed op smaak brengen.
  2. Het wit van de prei fijnsnijden.
  3. Een hoeveelheid van het paddenstoelen mengsel op de brede kant van de forelfilet leggen en de andere helft erover vouwen. Vastzetten met een prikker.
  4. Een vuurvast schaal goed invetten met roomboter, het wit van prei hierover verdelen. De dubbel gevouwen filets erop leggen en ¾ van het bier erover gieten.
  5. De schaal in een op 170 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende ruim 20 minuten.
  6. De gare filets eruit halen en warm houden.
  7. In een apart pannetje de rest van het bier met de crème fraîche en het kookvocht van de forel laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel binden.
  8. Bak het stokbrood af.

presentatie

  1. Verdeel de filets en de saus over voorverwarmde borden. Geef er een stukje stokbrood bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten