Amuse

Filotorentje met kip en avocadomousse

menu: maart 2013

14 personen

hoofdingrediënten

kip, avocado

filotorentje

2
st
kipfilet (totaal 450 g)
3
st
filodeegvellen (grote)
3
el
sesamzaadjes
3
st
tomaat
50
g
friséesla
olijfolie
peper en zout

avocadomousse

2
st
avocado
50
g
crème fraîche
1
st
limoen
peper en zout

bereiding

  1. Filotorentje. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de kipfilets gaar. Laat de filets afkoelen en snijd in dunne plakken.
  2. Steek 42 rondjes uit de 3 filodeegvellen (14 per vel). Bestrijk de rondjes met olie, bestrooi ze met sesamzaadjes en leg ze op een bakmatje op een bakplaat. Bak af in een voorverwarmde oven van 180° C tot ze bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
  3. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Avocadomousse. Schil en ontpit de avocados. Pureer het vruchtvlees en voeg hier de crème fraîche aan toe. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Bewaar tot gebruik in een spuitzak.

 

presentatie

  1. Maak als volgt 14 torentjes:
  2. Leg een filodeegrondje op het midden van het bord, spuit hier een laagje avocadomousse op, leg er een filodeegrondje op gevolgd door een laagje kip en een laagje tomaat.
  3. Dek af met een filodeegrondje en garneer met een takje friséesla.

 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

60 minuten

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten