Amuse
Eiercrème met gerookte paling en schuim van zoetzure komkommer
menu: september 2008
14 personen
hoofdingrediënten
komkommerschuim
1
st
komkommer
2
el
sushiazijn
1
dl
witte wijnazijn
25
g
suiker
2
el
olijfolie
2
bl
gelatine
peper en zout
eiercrème
4
st
eieren, hard gekookt
2
el
mayonaise, zelf gemaakt
1
el
crème fraîche
limoensap, naar smaak
peper en zout
3
st
gerookte palingfilet
bereiding
- Komkommerschuim: Komkommer schillen, doormidden snijden en zaad verwijderen.
- Snijd de komkommer in brunoise en marineer minimaal 1 uur in de marinade.
- Giet de gemarineerde komkommer af en pureer. Passeer door een zeef.
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm een beetje puree en los hierin de gelatine op.
- Roer het door de rest van de puree.
- Vul een kiddespuit met de puree en stop er 2 gaspatronen in. LEES GOED DE GEBRUIKSAANWIJZING.
- Zet koel weg. Schud regelmatig om te voorkomen dat de gelatine naar de bodem zakt.
- Eiercrème: Pureer met een staafmixer de hardgekookte eieren, mayonaise, crème fraîche, limoensap en peper en zout.
- Snijd de gerookte paling in stukjes.
presentatie
- Serveer in ovale glaasjes.
- Doe de eiercrème in een spuitzak en spuit op de bodem van ieder glaasje een laagje.
- Verdeel de stukjes gerookte paling hierover.
- Spuit de komkommerschuim over de paling en dien DIRECT op
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


