Amuse

Eiercrème met gerookte paling en schuim van zoetzure komkommer

menu: september 2008

14 personen

hoofdingrediënten

komkommerschuim

1
st
komkommer
2
el
sushiazijn
1
dl
witte wijnazijn
25
g
suiker
2
el
olijfolie
2
bl
gelatine
peper en zout

eiercrème

4
st
eieren, hard gekookt
2
el
mayonaise, zelf gemaakt
1
el
crème fraîche
limoensap, naar smaak
peper en zout
3
st
gerookte palingfilet

bereiding

  1. Komkommerschuim: Komkommer schillen, doormidden snijden en zaad verwijderen.
  2. Snijd de komkommer in brunoise en marineer minimaal 1 uur in de marinade.
  3. Giet de gemarineerde komkommer af en pureer. Passeer door een zeef.
  4. Week de gelatine in koud water.
  5. Verwarm een beetje puree en los hierin de gelatine op.
  6. Roer het door de rest van de puree.
  7. Vul een kiddespuit met de puree en stop er 2 gaspatronen in. LEES GOED DE GEBRUIKSAANWIJZING.
  8. Zet koel weg. Schud regelmatig om te voorkomen dat de gelatine naar de bodem zakt.
  9. Eiercrème: Pureer met een staafmixer de hardgekookte eieren, mayonaise, crème fraîche, limoensap en peper en zout.
  10. Snijd de gerookte paling in stukjes.

presentatie

  1. Serveer in ovale glaasjes.
  2. Doe de eiercrème in een spuitzak en spuit op de bodem van ieder glaasje een laagje.
  3. Verdeel de stukjes gerookte paling hierover.
  4. Spuit de komkommerschuim over de paling en dien DIRECT op

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten