
hoofdingrediënten
voor de eendenborst
9
st
eendenborst
5
tl
kerriepoeder
5
tl
gemalen korianderpoeder
1
bs
koriander (klein)
voor de gemberwitlof
14
st
witlof
2
st
verse gember (5 cm)
4
dl
water
200
g
suiker
voor de saus
2
tn
knoflook
2
el
arachide olie
8
dl
gevogelte fond (1:5) ispc
30
ml
sojasaus
60
ml
gembersiroop
60
ml
rijstazijn
1
tl
sambal oelek
3
el
rode wijnazijn
bulgur
400
g
grove bulgur
7,5
dl
gevogeltefond
2
st
sjalotten
2
tn
knoflook
350
g
gedroogd fruit
bereiding
- Wrijf de eendenborsten stevig in met kerrie en korianderpoeder.
- Snijd de velkant kruislinks in. Haal de vetranden er af zodat in het midden een vet stuk over blijft.
- Peper en zout ze en bak ze eerst op de velkant en zonder vet in 10 minuten mooi rosé.
- Schil de gember, snijdt in stukjes, en kook de gemberstukjes met het suiker water tot een gembersiroop.
- Halveer de witlof en stoof in wat boter gaar.
- Giet de witlof af voeg er enkele lepels gembersiroop aan toe en karamelliseer.
- Saus: Snipper de knoflook en zet even aan. Gebruik de doorkookplaat voor het inkoken van de saus.
- Blus af met fond en voeg alle ingrediënten toe laat inkoken en bind de saus.
- Bulgur: Snipper de sjalotjes en knoflook en stoof ze in een weinig olie.
- Spoel de bulgur voor gebruik en voeg samen met de gevogeltebouillon bij de sjalotten en knoflook. Laat 10 minuten op zacht vuur koken tot alle vocht is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en meng het fijngesneden fruit eronder. Voeg peper en zout toe en houd warm tot gebruik.
presentatie
- Snijd de eendenborst in plakken en schik met de witlof en bulgur op het bord.
- Overgiet het vlees met een streep saus.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


