Hoofdgerecht

Eendenborst met glaceerde gemberwitlof en bulgur

menu: januari 2009

14 personen

hoofdingrediënten

voor de eendenborst

9
st
eendenborst
5
tl
kerriepoeder
5
tl
gemalen korianderpoeder
1
bs
koriander (klein)

voor de gemberwitlof

14
st
witlof
2
st
verse gember (5 cm)
4
dl
water
200
g
suiker

voor de saus

2
tn
knoflook
2
el
arachide olie
8
dl
gevogelte fond (1:5) ispc
30
ml
sojasaus
60
ml
gembersiroop
60
ml
rijstazijn
1
tl
sambal oelek
3
el
rode wijnazijn

bulgur

400
g
grove bulgur
7,5
dl
gevogeltefond
2
st
sjalotten
2
tn
knoflook
350
g
gedroogd fruit

bereiding

  1. Wrijf de eendenborsten stevig in met kerrie en korianderpoeder.
  2. Snijd de velkant kruislinks in. Haal de vetranden er af zodat in het midden een vet stuk over blijft.
  3. Peper en zout ze en bak ze eerst op de velkant en zonder vet in 10 minuten mooi rosé.
  4. Schil de gember, snijdt in stukjes, en kook de gemberstukjes met het suiker water tot een gembersiroop.
  5. Halveer de witlof en stoof in wat boter gaar.
  6. Giet de witlof af voeg er enkele lepels gembersiroop aan toe en karamelliseer.
  7. Saus: Snipper de knoflook en zet even aan. Gebruik de doorkookplaat voor het inkoken van de saus.
  8. Blus af met fond en voeg alle ingrediënten toe laat inkoken en bind de saus.
  9. Bulgur: Snipper de sjalotjes en knoflook en stoof ze in een weinig olie.
  10. Spoel de bulgur voor gebruik en voeg samen met de gevogeltebouillon bij de sjalotten en knoflook. Laat 10 minuten op zacht vuur koken tot alle vocht is opgenomen.
  11. Haal de pan van het vuur en meng het fijngesneden fruit eronder. Voeg peper en zout toe en houd warm tot gebruik.

presentatie

  1. Snijd de eendenborst in plakken en schik met de witlof en bulgur op het bord.
  2. Overgiet het vlees met een streep saus.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten