
hoofdingrediënten
drop, venkel
Lauriercréme
0,5
l
water
100
g
suiker
25
g
laurierblaadjes
4
g
gellan
zwarte kleurstof
Zwart-Wit schuimpjes
280
g
suikerwater
20
g
anijspoeder
100
g
eiwit(gepasteuriseerd)
20
g
eiwitpoeder
zwarte kleurstof
Zwart-wit marshmellows
100
g
water
25
g
salmiakpoeder
175
g
suiker
75
g
glucose
90
g
eiwit(gepasteuriseerd)
20
g
gelatine
poedersuiker
Yoghurtijs met salmiakpoeder
1
l
volle boeren yoghurt
200
g
basterdsuiker(wit)
50
g
salmiakpoeder
Galetje van drop
100
g
napoleon zwart-wit ballen
Gekonfijte venkel
1
st
venkel
300
g
suiker
3
el
pernod(naar smaak)
300
g
water
Garnering
1
bk
atsina cress
1
bk
bronze venkel
bereiding
- Alles heel goed lezen!!
- Beginnen met de venkel, lauriercrème en de schuimpjes!
- Lauriercrème: Verwarm de laurierblaadjes, water en suiker samen en laat het 1uur trekken als thee.
- Laat afkoelen, zeef de massa en breng op kleur met zwarte kleurstof.
- Kook de lauriercrème op met gellan en laat afkoelen.
- Draai de lauriercrème glad met een staafmixer.
- Doe de crème in een spuitzak en leg weg tot uitserveren.
- Gemarineerde venkel: Snijd de hele venkel in dunne plakjes.
- Blancheer de repen kort in kokend water.
- Maak suikerwater door gelijke delen water en suiker te mengen.
- Doe daarna de venkelrepen in de pan met het suikerwater.
- Konfijt de venkelrepen in suikerwater van circa 80ºC met daarbij een scheut Pernod tot uitserveren (let op temperatuur!!).
- Galetje van drop: Draai de Napoleon dropballen fijn in de keukenmachine tot poeder.
- Strooi het poeder met een zeefje uit over een bakmatje.
- Draai rondjes met een steker om ronde galetjes te vormen op het bakmatje.
- Bak de galetjes af op 150°C gedurende 3 minuten.
- Yoghurtijs met zwart-wit poeder: Meng alle ingrediënten en giet dit in de ijsmachine.
- Draai tot het ijs bevroren is.
- Zwart-wit marshmallows: Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
- Breng voor de zwartwit marshmallow 100 gram water op smaak met het zwart en wit poeder.
- Breng deze op smaak gebrachte 100 gram water met de suiker en de glucose aan de kook tot 124°C.
- Sla het eiwit stijf in een vetvrije kom, giet langzaam de warme karamel erbij.
- Voeg gelijk hierna de in koud water geweekte goed uitgeknepen gelatine toe.
- Laat dit samen op hoge snelheid 5 minuten kloppen.
- Giet de massa in een platte bak en strijk glad met de achterkant van een lepel en laat opstijven in de koelkast.
- Snijd de marshmallows in blokken en wentel ze in de poedersuiker.
- Zwart-wit schuimpjes: Maak suikerwater door 140 gr water en 140 gr suiker te mengen.
- Kook het suikerwater tot 115°C.
- Sla het eiwit op in de Kitchen aid tot het stijf is en giet dan langzaam het suikerwater er bij, laat even draaien tot het afgekoeld is.
- Meng er dan de anijspoeder doorheen.
- Meng bij een klein deel van het opgeklopte eiwit zwarte kleurstof.
- Voeg de twee kleuren ieder in een eigen spuitzak met daarop een duo spuitmondje.
- Spuit kleine dopjes en droog deze op 60°C in een oven.
presentatie
- Leg op een langwerpig bordje de componenten naast elkaar en spuit hier en daar een toefje laurier créme.
- Garneer met Atsina cress en bronsvenkel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


