Nagerecht

Drieluik van sinaasappel met chocoladecakeje

menu: oktober 2012

14 personen

hoofdingrediënten

espuma

2
bl
gelatine
1
dl
room
3
dl
sinaasappelcoulis

pudding

1
l
sinaasappelcoulis
2
dl
witte wijn
20
g
vanillesuiker
80
g
suiker
50
g
custard
½
dl
slagroom

sorbet en schilletjes

2
st
sinaasappelen
4
dl
water
225
g
suiker
½
l
sinaasappelcoulis

cakeje

100
g
pure chocolade
150
g
boter
3
st
eieren
80
g
zeer fijne suiker
45
g
zelfrijzend bakmeel

bereiding

  1. Passeer alle sinaasappelcoulis door een grove zeef.
  2. Espuma: Week de gelatine in ruim koud water.
  3. Passeer de sinaasappelcoulis nogmaals door een zeef (dit keer een fijne zeef).
  4. Verwarm de room en smelt hierin de gelatine. Voeg de room met de gesmolten gelatine bij de sinaasappelcoulis. Giet dit mengsel in een siphon die vooraf met koud water is omgespoeld en zet in de koeling.
  5. Zet het espuma mengsel voor het opdienen onder druk met 2 capsules en schud enkele keren.
  6. Pudding: Voeg de witte wijn, de vanillesuiker en de gewone suiker aan de sinaasappelcoulis toe. Houd een kopje van dit mengsel apart en los daarin de custard op.
  7. Breng de rest van het sap aan de kook en voeg al roerend de custard oplossing toe. Laat even doorkoken. Voeg de lobbig geklopte room toe.
  8. Verdeel over de ijscoupes en zet in de koeling.
  9. Sorbet en schilletjes: Kook het water met de suiker tot deze opgelost is. Laat afkoelen.
  10. Meng de suikerstroop met de sinaasappelcoulis en draai het geheel tot ijs in de ijsmachine.
  11. Haal de zestes van de sinaasappelen. Konfijt de sinaasappelzestes in 1 dl water met 100 g suiker. Laat afkoelen op een met olie ingevet bord.
  12. Cakeje: Verwarm de oven op 160 graden.
  13. Smelt de chocolade met de boter au bain Marie.
  14. Klop de eieren met de suiker wit.
  15. Spatel eerst het gezeefde meel erdoor en dan het chocolade-boter mengsel.
  16. Schep het beslag in muffin vormpjes (de middelste maat) en bak ongeveer 10 minuten. De cakejes moeten van binnen nog vloeibaar zijn.

presentatie

  1. Spuit vlak voor het opdienen de espuma op de pudding in de ijscoupes. Versier met gekonfijte zestes.
  2. Schep een bolletje sinaasappelsorbet in een klein aardewerk pannetje.
  3. Zet alles op een bordje en leg er een cakeje bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten