
hoofdingrediënten
kweeperencompote
3
st
kweeperen (middelgrote)
1
st
vanillestokje
100
g
suiker
1
dl
rode wijn
scheut rode wijnazijn
kazen
9
pl
taleggio 3mm dik
9
pl
brebiou 3mm dik
9
pl
schapenkaas 3mm dik (hollandse oude schapenkaas)
2
bs
basilicum
100
g
walnoten
bereiding
- Kweeperencompote. Schil de kweeperen en snijd in blokjes. Open het vanillestokje en kook met de andere ingrediënten de kweeperen tot ze gaar zijn en de vloeistof is ingekookt tot bijna stroop (let op langzaam garen). Je kunt de compote eventueel pureren of in grove stukjes opdienen.
- Kazen. Leg de taleggio 10 minuten in de blastchiller zodat je de kaas makkelijk kunt snijden. Beleg een plak taleggio met basilicumblaadjes, leg daarop een tweede plak taleggio, weer basilicumblaadjes en de derde plak taleggio. Druk wat aan. Doe dit nog twee keer.
- Doe hetzelfde met de twee andere kazen.
- Pak de kaastorentjes in huishoudfolie en leg in de koeling.
- Snijd alle kaastorentjes in rechthoeken van 3x1,5cm.
- Hak de noten grof.
presentatie
- Schik 3 verschillende kaasrechthoekjes op een bord.
- Lepel er een beetje kweeperencompote naast en een streepje gehakte noten.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


