
hoofdingrediënten
750
g
diepvries doperwten
2
st
sjalotjes
225
g
winterwortel
3
stng
bleekselderij
1,2
l
gevogeltefond
250
g
gerookte palingfilet
zonnebloemolie
6
el
fijngesneden bladselderij
1
fl
la trappe blond (flesje van 30 cl)
6
el
crème fraîche, losgeslagen
peper en zout
1
st
stokbrood
bereiding
- Verhit de olie en bak de fijngehakte sjalot, bleekselderij en winterwortel hierin.
- Voeg de doperwten en de gevogeltefond toe en laat het geheel 20 minuten zacht stoven met de deksel op de pan.
- Pureer de groenten met de passé-vite.
- Voeg 10 minuten voor het uitserverende fijngehakte bladpeterselie, het bier en de losgeslagen crème fraîche toe. Zachtjes laten koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de paling in stukjes.
presentatie
- Verwarm 14 amusekopjes in de warmhoudkast.2.Verdeel de stukjes paling over de kopjes en schenk de soep uit.3.Serveer er een stukje geroosterd stokbrood bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


