Soep

Doperwtensoep met gerookte paling en La Trappe Blond

menu: maart 2006

14 personen

hoofdingrediënten

750
g
diepvries doperwten
2
st
sjalotjes
225
g
winterwortel
3
stng
bleekselderij
1,2
l
gevogeltefond
250
g
gerookte palingfilet
zonnebloemolie
6
el
fijngesneden bladselderij
1
fl
la trappe blond (flesje van 30 cl)
6
el
crème fraîche, losgeslagen
peper en zout
1
st
stokbrood

bereiding

  1. Verhit de olie en bak de fijngehakte sjalot, bleekselderij en winterwortel hierin.
  2. Voeg de doperwten en de gevogeltefond toe en laat het geheel 20 minuten zacht stoven met de deksel op de pan.
  3. Pureer de groenten met de passé-vite.
  4. Voeg 10 minuten voor het uitserverende fijngehakte bladpeterselie, het bier en de losgeslagen crème fraîche toe. Zachtjes laten koken.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de paling in stukjes.

presentatie

  1. Verwarm 14 amusekopjes in de warmhoudkast.2.Verdeel de stukjes paling over de kopjes en schenk de soep uit.3.Serveer er een stukje geroosterd stokbrood bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten