Amuse

Crostini met Tuinbonen, Peer en Pecorino

menu: juni 2009

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
baguette (voorgebakken)
2
tn
knoflook
2
el
olijfolie extra vergine
3
kg
tuinbonen (500 g na schoonmaken)
2
st
rijpe peren (conference)
balsamicoazijn
150
g
pecorino romano
balsamicocrème

bereiding

  1. Bak de baguette in de oven volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Snijd het brood in 14 dunne sneetjes.
  3. Pers het knoflookteentje uit en vermeng dit met de olijfolie.
  4. Oven voorverwarmen op 190 °C.
  5. Bestrijk de sneetjes met de knoflookolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Wrijf met je vingers de velletjes eraf. Prak ze grof en voeg wat olijfolie en naar smaak zout en peper toe.
  7. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met wat balsamico azijn en schep alles goed door.
  8. Rasp de kaas grof.

presentatie

  1. Beleg de crostini met wat tuinbonenpuree.
  2. Leg daarop wat perenblokjes en daarop wat geraspte kaas.
  3. Leg de crostini op een klein bordje en decoreer het bordje met wat balsamicocrème.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten