Amuse

Crème van kastanje

menu: februari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

100
g
wortel
100
g
wit van prei
1
stng
bleekselderij
boter of olie
500
g
gekookte kastanjes (vacuüm verpakt)
2
bl
laurier
2
tk
tijm
1,5
l
gevogeltebouillon
3
dl
slagroom
peper en zout

garnering

6
pl
pancetta
peterselie

bereiding

  1. Snijd de groenten fijn en laat ze in de pan met wat boter of olie glazig worden.
  2. Voeg de kastanjes, de kruiden en de bouillon toe.
  3. Laat gaar koken in ongeveer 30 minuten.
  4. Neem de laurier en de tijm uit de pan en pureer het geheel in de keukenmachine en passeer door een zeef.
  5. Voeg de slagroom toe en kook even door. Smaak af met peper en zout.
  6. Droog de pancetta in de oven op 180 °C (10-15 minuten).
  7. Laat koud en hard worden en hak heel fijn.
  8. Hak de peterselie fijn.

presentatie

  1. Warm voor het serveren de crème op en klop schuimig met de staafmixer.
  2. Schenk de cr?me in de amusekopjes en strooi de pancetta en de peterselie op de soep.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten