
hoofdingrediënten
100
g
wortel
100
g
wit van prei
1
stng
bleekselderij
boter of olie
500
g
gekookte kastanjes (vacuüm verpakt)
2
bl
laurier
2
tk
tijm
1,5
l
gevogeltebouillon
3
dl
slagroom
peper en zout
garnering
6
pl
pancetta
peterselie
bereiding
- Snijd de groenten fijn en laat ze in de pan met wat boter of olie glazig worden.
- Voeg de kastanjes, de kruiden en de bouillon toe.
- Laat gaar koken in ongeveer 30 minuten.
- Neem de laurier en de tijm uit de pan en pureer het geheel in de keukenmachine en passeer door een zeef.
- Voeg de slagroom toe en kook even door. Smaak af met peper en zout.
- Droog de pancetta in de oven op 180 °C (10-15 minuten).
- Laat koud en hard worden en hak heel fijn.
- Hak de peterselie fijn.
presentatie
- Warm voor het serveren de crème op en klop schuimig met de staafmixer.
- Schenk de cr?me in de amusekopjes en strooi de pancetta en de peterselie op de soep.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


