dessert

Creme brulee van limoncello, aardbeitjes en yoghurtijs met limoen

menu: april 2016

14 personen

hoofdingrediënten

room, limoncello

creme brulee

2,5
dl
melk
7
dl
room
260
g
eidooier, gepasteuriseerd
160
g
suiker
75
g
limoncello
1
st
limoen
rietsuiker voor de afwerking.

tuille bakje

200
g
eiwit, gepasteuriseerd
200
g
poedersuiker
100
g
boter
100
g
bloem
100
g
amandelpoeder

aardbeien

250
g
aardbeien

ijs

8
dl
volle boeren yoghurt
2
dl
slagroom
1
dl
melk
160
g
poedersuiker
1
el
limoensap
60
g
eiwit, gepasteuriseerd

garnering

14
st
minttopjes

bereiding

  1. Crême brulée: Breng de room met de melk aan de kook.
  2. Klop de eidooiers met de suiker los en roer de warme room geleidelijk door het dooiermengsel.
  3. Voeg vervolgens de limoncello en rasp van limoen toe en klop glad.
  4. Giet in bakjes en dek af met plastic folie.
  5. Zet de bakjes met crême brulée op een bakplaat met een klein laagje water zodat ze iets onderstaan en laat ongeveer 35 minuten garen in de oven op 125ºC.
  6. Het mengsel moet aan de buitenkant iets stevig zijn en in het midden nog zacht.
  7. Zet weg in de koeling tot gebruik.
  8. Tuilles: Doe de zachte boter in een kom en spatel de gezeefde bloem erdoor.
  9. Klop de eiwitten los met een garde en spatel door het botermengsel.
  10. Spatel de poedersuiker en amandelpoeder voorzichting onder het beslag en laat 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  11. Strijk met een paletmes het beslag flinterdun uit in ronde cirkels van ongeveer 12 cm op een siliconenmat.
  12. Bak af in een oven van 180ºC.
  13. SNELWERKEN : Vouw het koekje om de buitenkant van een metalen bakje zodat er een bakje ontstaat.
  14. Bewaar in een afgesloten trommel tot gebruik. 
  15. IJs: Giet yoghurt, melk, suiker en limoensap in een kom en meng goed.é
  16. Klop de slagroom half stijf en meng met het yoghurtmengsel.
  17. Klop eiwit bijna stijf en spatel door het mengsel.
  18. Draai in de ijsmachine ijs.
  19. Aardbeien: Maak de aarbeien schoon.
  20. Wanneer de aardbeien groot zijn eventueel halveren.

presentatie

  1. Neem een langwerpig bord.
  2. Karameliseer de rietsuiker op de crême brulée met een gasbrander.
  3. Zet er een schaaltje crême brulée op het bord en een tuille gevuld met een bolletje yoghurtijs en garneer met een blaadje mint.
  4. Garneer in het midden met wat aardbeitjes bestrooid met poedersuiker.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Carte d’Or

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten