dessert
Creme brulee van limoncello, aardbeitjes en yoghurtijs met limoen
menu: april 2016
14 personen

hoofdingrediënten
room, limoncello
creme brulee
2,5
dl
melk
7
dl
room
260
g
eidooier, gepasteuriseerd
160
g
suiker
75
g
limoncello
1
st
limoen
rietsuiker voor de afwerking.
tuille bakje
200
g
eiwit, gepasteuriseerd
200
g
poedersuiker
100
g
boter
100
g
bloem
100
g
amandelpoeder
aardbeien
250
g
aardbeien
ijs
8
dl
volle boeren yoghurt
2
dl
slagroom
1
dl
melk
160
g
poedersuiker
1
el
limoensap
60
g
eiwit, gepasteuriseerd
garnering
14
st
minttopjes
bereiding
- Crême brulée: Breng de room met de melk aan de kook.
- Klop de eidooiers met de suiker los en roer de warme room geleidelijk door het dooiermengsel.
- Voeg vervolgens de limoncello en rasp van limoen toe en klop glad.
- Giet in bakjes en dek af met plastic folie.
- Zet de bakjes met crême brulée op een bakplaat met een klein laagje water zodat ze iets onderstaan en laat ongeveer 35 minuten garen in de oven op 125ºC.
- Het mengsel moet aan de buitenkant iets stevig zijn en in het midden nog zacht.
- Zet weg in de koeling tot gebruik.
- Tuilles: Doe de zachte boter in een kom en spatel de gezeefde bloem erdoor.
- Klop de eiwitten los met een garde en spatel door het botermengsel.
- Spatel de poedersuiker en amandelpoeder voorzichting onder het beslag en laat 15 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Strijk met een paletmes het beslag flinterdun uit in ronde cirkels van ongeveer 12 cm op een siliconenmat.
- Bak af in een oven van 180ºC.
- SNELWERKEN : Vouw het koekje om de buitenkant van een metalen bakje zodat er een bakje ontstaat.
- Bewaar in een afgesloten trommel tot gebruik.
- IJs: Giet yoghurt, melk, suiker en limoensap in een kom en meng goed.é
- Klop de slagroom half stijf en meng met het yoghurtmengsel.
- Klop eiwit bijna stijf en spatel door het mengsel.
- Draai in de ijsmachine ijs.
- Aardbeien: Maak de aarbeien schoon.
- Wanneer de aardbeien groot zijn eventueel halveren.
presentatie
- Neem een langwerpig bord.
- Karameliseer de rietsuiker op de crême brulée met een gasbrander.
- Zet er een schaaltje crême brulée op het bord en een tuille gevuld met een bolletje yoghurtijs en garneer met een blaadje mint.
- Garneer in het midden met wat aardbeitjes bestrooid met poedersuiker.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Carte d’Or


