
hoofdingrediënten
1
st
vanillestokjes
2½
dl
melk
175
g
suiker
150
g
eierdooier
225
g
eiwitten
50
g
bloem
25
g
boter(voor het invetten)
250
g
mascarpone
125
g
cranberry gelei
1
st
citroen
100
g
poedersuiker
bereiding
- Splijt de vanillestokjes en laat deze in de opgekookte melk geruime tijd trekken. Schraap ze leeg in de melk.
- Klop de eierdooiers met 175 gr suiker op tot het mengsel als een lint van de garde loopt, voeg wat citroen toe.
- Voeg de bloem toe en blijf nog even kloppen.
- Breng de melk tegen de kook aan en doe de helft van de melk bij het eierdooier mengsel en vervolgens het hele mengsel bij de rest van de melk
- Laat het beslag nog even doorkoken en roer voortdurend met een garde. Zodra het bindt van het vuur nemen en blijven roeren. Zeef en laat afkoelen
- Meng de cranberry gelei door de Mascarpone, voeg wat suiker toe.
- beboter soufflébakjes en rol er de rest van de suiker door zodat de binnenkant geheel besuikerd is.
- Klop de eiwitten niet te lang van te voren met een beetje suiker tot pieken
- Doe onder in de bakjes voorzichtig een 2 cm dik laagje van het mascarpone mengsel
- Roer een gedeelte van het soufflébeslag door een gedeelte van de eiwitten en spatel er vervolgens alle eiwitten door; zodat een luchtige massa ontstaat. Vul daarmee de soufflé bakjes.
- Draai met de duim de bovenste rand van het potje schoon, zodat de soufflé niet blijft hangen.
- Bak de soufflés in de Rational zonder hete lucht op 180 à 200 gr in ca 20 minuten af. Ze rijzen dan mooi boven de potjes uit.
presentatie
- Zet de potjes op een passend bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


