Nagerecht

Cranberry soufflé

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

1
st
vanillestokjes
dl
melk
175
g
suiker
150
g
eierdooier
225
g
eiwitten
50
g
bloem
25
g
boter(voor het invetten)
250
g
mascarpone
125
g
cranberry gelei
1
st
citroen
100
g
poedersuiker

bereiding

  1. Splijt de vanillestokjes en laat deze in de opgekookte melk geruime tijd trekken. Schraap ze leeg in de melk.
  2. Klop de eierdooiers met 175 gr suiker op tot het mengsel als een lint van de garde loopt, voeg wat citroen toe.
  3. Voeg de bloem toe en blijf nog even kloppen.
  4. Breng de melk tegen de kook aan en doe de helft van de melk bij het eierdooier mengsel en vervolgens het hele mengsel bij de rest van de melk
  5. Laat het beslag nog even doorkoken en roer voortdurend met een garde. Zodra het bindt van het vuur nemen en blijven roeren. Zeef en laat afkoelen
  6. Meng de cranberry gelei door de Mascarpone, voeg wat suiker toe.
  7. beboter soufflébakjes en rol er de rest van de suiker door zodat de binnenkant geheel besuikerd is.
  8. Klop de eiwitten niet te lang van te voren met een beetje suiker tot pieken
  9. Doe onder in de bakjes voorzichtig een 2 cm dik laagje van het mascarpone mengsel
  10. Roer een gedeelte van het soufflébeslag door een gedeelte van de eiwitten en spatel er vervolgens alle eiwitten door; zodat een luchtige massa ontstaat. Vul daarmee de soufflé bakjes.
  11. Draai met de duim de bovenste rand van het potje schoon, zodat de soufflé niet blijft hangen.
  12. Bak de soufflés in de Rational zonder hete lucht op 180 à 200 gr in ca 20 minuten af. Ze rijzen dan mooi boven de potjes uit.

presentatie

  1. Zet de potjes op een passend bordje, bestrooi met poedersuiker en serveer direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten