
hoofdingrediënten
courgette
Courgetteflan
3
st
courgette
2
st
sjalot
150
g
ricotta
1,5
tl
gedroogde marjoraan
45
g
eigeel
100
g
eiwit
3
el
olijfolie
peper en zout
siliconen muffinvorm en braadslee
14
st
zwarte olijven ontpit
1
el
truffeltapenade
30
g
geraspte parmezaanse kaas
Tuille
150
g
geraspte parmezaanse kaas
bereiding
- Courgetteflan: Rasp de courgettes en snipper de sjalotten. Neem een grote koekenpan, fruit de sjalot in olijfolie en voeg dan de courgette, marjoraan en witte peper toe. Schep zo nu en dan om totdat de courgettes zacht en droog zijn. Laat afkoelen.
- Neem 2 el geraspte Parmezaanse kaas en meng met de ricotta tot een gladde massa. Meng daar de courgette doorheen.
- Klop eigeel en eiwit samen op tot een schuimige massa, meng met de courgette en breng op smaak.
- Plaats een rooster in de Rational en verwarm op 180ºC. De RATIONAL: Druk op aan (1). Stel de tijd in op CONTINUE door knop (8) even ingedrukt te houden. N.B. Indien de RATIONAL een geluidssignaal geeft, altijd knop (8) even ingedrukt houden (CONTINUE). Druk op de temperatuurtoets (6) en stel de temperatuur in op 180ºC met knop (19). Druk op het rode vlak (5). N.B. De oven is op temperatuur, als de stip bij de ingestelde temperatuur niet meer knippert. Ventilator op halve snelheid instellen (knop 17).
- Breng water aan de kook.
- Vul siliconen muffinvormpjes met het courgettemengsel. Zet de vorm in een braadslee en giet daar voorzichtig kokend water bij tot halverwege de vormpjes. Bedek met aluminiumfolie en zet 20 à 25 minuten in de Rational tot de flans gaar zijn.
- Pureer de zwarte olijven met de truffeltapenade en zet weg.
- Tuille: Neem een ring van 10 cm doorsnee en maak met behulp van de ring 14 rondjes van geraspte Parmezaanse kaas op een aantal bakmatjes. Bak per 4 tuilles af
- Bak in een oven van 180 graden totdat de kaas gesmolten en lichtbruin van kleur is. Probeer iedere tuille bij de rand omhoog te vouwen tot een bakje waar de flan in of op past. Laat afkoelen.
presentatie
- Leg op ieder bord een tuille en leg daar de lauwwarme courgetteflan op.
- Leg bovenop een schepje olijvenmengsel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Riff Pinot grigio, Trebbiano d’Abruzzo DOC


