Tussengerecht

Coquilles met inktvis, zwarte risotte en pesto

menu: september 2013

14 personen

hoofdingrediënten

coquilles, inktvis, risottorijst

14
st
coquilles ( grote maat )
50
ml
olijfolie ( extra vergine )
500
g
pijlinktvistubes ( diepvries )
zout en peper
bloem
eiwit
paneermeel

pesto

15
g
pijnboompitten
1
bs
basilicum
0,5
tn
knoflook
15
g
parmezaanse kaas ( geraspt )
1,5
dl
olijfolie ( extra vergine )

risotto

1
st
citroen (schoongeboend)
2
el
olijfolie ( extra vergine )
1
st
sjalot
0,5
tn
knoflook
5
dl
kippenbouillon
1
zk
inktvisinkt, 8 g
50
g
parmezaanse kaas ( geraspt )
zout en peper
250
g
risottorijst

bereiding

  1. Snijd de coquilles in dunne plakjes  en leg deze dakpansgewijs in 14 cirkels ( grootte van de ring is 7,5 cm) op een met olijfolie ingevette siliconenmat.
  2. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie en dek af met huishoudfolie.
  3. Vlak voor uitserveren het huishoudfolie verwijderen en onder de Salamander KORT laten garen.
  4. Pesto: Rooster de pijnboompitten in een pan goudbruin en laat afkoelen.
  5. Verwerk 60 g basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitten in de keukenmachine tot een pesto. Breng dit over in een spuitzak.
  6. Inktvisringen: Snijd de inktvis in ringen (28st), dep ze goed droog en bestrooi met peper en zout.
  7. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.
  8. Vlak voor uitserveren frituren op 180 gr.
  9. Risotto: Trek met een dunschiller 4 schilletjes van de citroen.
  10. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en zweet hierin de sjalot, citroenschillen en knoflook aan zonder te KLEUREN.
  11. Voeg de rijst toe en laat die 2 minuten voorzichtig glazig kleuren.
  12. Voeg een scheut kippenbouillon toe en laat dit door de rijst absorberen.
  13. Herhaal dit tot de rijst geen vocht meer op neemt en gaar is (ongeveer 20 minuten).
  14. Verwijder de citroenschillen uit de risotto en meng vervolgens inktpoeder en geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.

presentatie

  1. Zet de ringen (8,5cm) op de borden, vul deze met de zwarte risotto en strijk de bovenkant glad.
  2. Leg de coquilles dakpansgewijs met behulp van een paletmes op de risotto. Leg 2 gefrituurde inktvisringen op de coquilles.
  3. Maak een cirkel van de pesto rondom de zwarte risotto.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Bianco di Custoza DOC, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten