
hoofdingrediënten
coquilles, inktvis, risottorijst
14
st
coquilles ( grote maat )
50
ml
olijfolie ( extra vergine )
500
g
pijlinktvistubes ( diepvries )
zout en peper
bloem
eiwit
paneermeel
pesto
15
g
pijnboompitten
1
bs
basilicum
0,5
tn
knoflook
15
g
parmezaanse kaas ( geraspt )
1,5
dl
olijfolie ( extra vergine )
risotto
1
st
citroen (schoongeboend)
2
el
olijfolie ( extra vergine )
1
st
sjalot
0,5
tn
knoflook
5
dl
kippenbouillon
1
zk
inktvisinkt, 8 g
50
g
parmezaanse kaas ( geraspt )
zout en peper
250
g
risottorijst
bereiding
- Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs in 14 cirkels ( grootte van de ring is 7,5 cm) op een met olijfolie ingevette siliconenmat.
- Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie en dek af met huishoudfolie.
- Vlak voor uitserveren het huishoudfolie verwijderen en onder de Salamander KORT laten garen.
- Pesto: Rooster de pijnboompitten in een pan goudbruin en laat afkoelen.
- Verwerk 60 g basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitten in de keukenmachine tot een pesto. Breng dit over in een spuitzak.
- Inktvisringen: Snijd de inktvis in ringen (28st), dep ze goed droog en bestrooi met peper en zout.
- Haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.
- Vlak voor uitserveren frituren op 180 gr.
- Risotto: Trek met een dunschiller 4 schilletjes van de citroen.
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en zweet hierin de sjalot, citroenschillen en knoflook aan zonder te KLEUREN.
- Voeg de rijst toe en laat die 2 minuten voorzichtig glazig kleuren.
- Voeg een scheut kippenbouillon toe en laat dit door de rijst absorberen.
- Herhaal dit tot de rijst geen vocht meer op neemt en gaar is (ongeveer 20 minuten).
- Verwijder de citroenschillen uit de risotto en meng vervolgens inktpoeder en geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
presentatie
- Zet de ringen (8,5cm) op de borden, vul deze met de zwarte risotto en strijk de bovenkant glad.
- Leg de coquilles dakpansgewijs met behulp van een paletmes op de risotto. Leg 2 gefrituurde inktvisringen op de coquilles.
- Maak een cirkel van de pesto rondom de zwarte risotto.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Bianco di Custoza DOC, Soave Classico ‘Superiore’


