Amuse

Coquilles met asperges en Parmezaanwafels

menu: mei 2015

14 personen

hoofdingrediënten

Parmezaanse Wafel

150
g
parmezaanse kaas

Asperges

14
st
witte asperges aa
boter
15
ml
olijfolie extra vierge
5
ml
witte wijnazijn
70
g
amandelen

Coquilles

14
st
coquilles
fleur de sel
roze peperkorrels
olijfolie extra vierge

Ganering

12
tl
zwarte viseitjes
125
g
prei kiempjes

bereiding

 
  1. Parmezaanse wafel: Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak eerst de Parmezaanwafels.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Maak op 2 met bakpapier beklede bakplaten 2x 7 dus in totaal 14 kleine hoopjes geraspte Parmezaanse kaas met voldoende tussenruimte.
  5. Druk de hoopjes plat.
  6. Bak 10 minuten in de oven tot de wafels goudbruin zijn.
  7. Neem de wafels uit de oven.
  8. Til ze voorzichtig met een metalen spatel van het papier en drapeer ze om een met aluminiumfolie beklede deegroller.
  9. Laat de wafels zo afkoelen
  10. Coquilles: Snijd de rauwe coquilles horizontaal in dunne plakken.
  11. Marineer de coquilles door ze te bestrooien met fleur de sel en gemalen roze peper en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie extra vierge over.
  12. Asperges: Schil de asperges, snijd de onderkant er af en snijd ze in kleine, schuine stukjes.
  13. Verhit de boter in een pan.
  14. Doe er de asperges en 2 eetlepels licht gezouten en gepeperd water in.
  15. Laat 10 minuten stomen met het deksel op de pan. Laat de asperges afkoelen.
  16. Maak in een schaal een dresssing van de olijfolie extra vierge en de witte wijnazijn.
  17. Doe er de asperges en amandelen in en schep alles goed om.
 

presentatie

Presentatie:

 

  1. Verdeel de asperges over de 14 glaasjes.
  2. Schep er een laagje viseitjes op.
  3. Schep er dan de plakjes coquille op en garneer met de preikiempjes.
  4. Serveer de glaasjes en geef de Parmezaanwafels erbij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pecorino docg Offida, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten