
hoofdingrediënten
Parmezaanse Wafel
150
g
parmezaanse kaas
Asperges
14
st
witte asperges aa
boter
15
ml
olijfolie extra vierge
5
ml
witte wijnazijn
70
g
amandelen
Coquilles
14
st
coquilles
fleur de sel
roze peperkorrels
olijfolie extra vierge
Ganering
12
tl
zwarte viseitjes
125
g
prei kiempjes
bereiding
- Parmezaanse wafel: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak eerst de Parmezaanwafels.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Maak op 2 met bakpapier beklede bakplaten 2x 7 dus in totaal 14 kleine hoopjes geraspte Parmezaanse kaas met voldoende tussenruimte.
- Druk de hoopjes plat.
- Bak 10 minuten in de oven tot de wafels goudbruin zijn.
- Neem de wafels uit de oven.
- Til ze voorzichtig met een metalen spatel van het papier en drapeer ze om een met aluminiumfolie beklede deegroller.
- Laat de wafels zo afkoelen
- Coquilles: Snijd de rauwe coquilles horizontaal in dunne plakken.
- Marineer de coquilles door ze te bestrooien met fleur de sel en gemalen roze peper en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie extra vierge over.
- Asperges: Schil de asperges, snijd de onderkant er af en snijd ze in kleine, schuine stukjes.
- Verhit de boter in een pan.
- Doe er de asperges en 2 eetlepels licht gezouten en gepeperd water in.
- Laat 10 minuten stomen met het deksel op de pan. Laat de asperges afkoelen.
- Maak in een schaal een dresssing van de olijfolie extra vierge en de witte wijnazijn.
- Doe er de asperges en amandelen in en schep alles goed om.
presentatie
Presentatie:
- Verdeel de asperges over de 14 glaasjes.
- Schep er een laagje viseitjes op.
- Schep er dan de plakjes coquille op en garneer met de preikiempjes.
- Serveer de glaasjes en geef de Parmezaanwafels erbij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Pecorino docg Offida, Riff Pinot grigio


