Amuse

Coquille met erwtenpuree op chips

menu: april 2013

14 personen

hoofdingrediënten

coquilles

3
st
sjalot
1
tn
knoflook
2
pl
pancetta
160
g
diepvrieserwtjes
0,6
dl
kippenbouillon
3
st
frietaardappelen (bonken)
14
st
coquilles
5
tk
munt

bereiding

  1. Snipper de sjalotten, de knoflook en de pancetta. Fruit 3 minuten zachtjes in boter.
  2. Voeg de erwtjes en de bouillon toe en laat koken tot het vocht verdampt is.
  3. Pureer het geheel in de keukenmachine tot een gladde puree en breng op smaak.
  4. Schil de frietaardappelen en snijd dunne plakjes met de mandoline. (chips dikte)
  5. Bak de chips op 180 graden in de frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en wanneer de chips zijn afgekoeld in een afgesloten trommel bewaren zodat ze krokant blijven.
  6. Bak de coquilles om en om aan en breng op smaak met peper en zout.
  7. Houd 14 topjes munt apart voor de garnering en snijd de rest zeer fijn.
  8. Warm de erwtenpuree voorzichtig op en meng er een gedeelte fijngesneden munt naar smaak door.

presentatie

1. Leg op ieder bordje een chips met daarop een schepje erwtenpuree.

2. Leg daar de coquille bovenop en garneer met een topje munt.

3. Strooi de rest van de fijngesneden munt over het geheel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten