
hoofdingrediënten
coquilles
saus van rode curry
1/2
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
el
lichtbruine basterdsuiker
1
el
vissaus
1
el
oestersaus
1
stng
sereh
1/2
el
rode curry, let op scherp!
200
ml
kokosmelk
bloemkoolcreme
200
g
bloemkool
150
ml
slagroom
100
ml
volle melk
tomaat en groenten
14
st
cherry tomaat
100
g
zeekraal
coquilles
14
st
coquille
garnering
1
bk
borage cress
bereiding
- Saus: Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de fijngehakte sjalot en knoflook aan.
- Voeg de basterdsuiker toe.
- Doe daarna de curry, sereh en de kokosmelk erbij en laat een kwartiertje zachtjes trekken.
- Voeg dan de vissaus en de oestersaus toe.
- Zeef de saus en breng op smaak indien nodig.
- Vlak voor uitserveren de saus opschuimen met de staafmixer.
- Bloemkoolcreme: Snijd de bloemkool in roosjes en kook gaar in de room met melk.
- Draai fijn in de keukenmachine.
- Halveer de tomaatjes en bestrooi met wat zeezout en peper.
- Leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar boven.
- Zet ze in de oven op 100ºC gedurende 25 minuten.
- Zet de plaat in de warmhoudkast om ze verder te laten drogen.
- Blancheer voor uitserveren de zeekraal.
- Coquilles: Bak de coquilles vlak voor uitserveren.
presentatie
- Zet op ieder bordje een quenelle van de bloemkoolcreme.
- Leg hier de gebakken coquille tegen aan.
- Leg er 2 halve gedroogde tomaatjes naast.
- Schep rondom de coquille wat opgeschuimde saus.
- Werk af met wat zeekraal, en een plukje Borage cress.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Lois - Grüner Veltliner


