Amuse

Coquille met bloemkoolcreme en Oosterse saus

menu: april 2019

14 personen

hoofdingrediënten

coquilles

saus van rode curry

1/2
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
el
lichtbruine basterdsuiker
1
el
vissaus
1
el
oestersaus
1
stng
sereh
1/2
el
rode curry, let op scherp!
200
ml
kokosmelk

bloemkoolcreme

200
g
bloemkool
150
ml
slagroom
100
ml
volle melk

tomaat en groenten

14
st
cherry tomaat
100
g
zeekraal

coquilles

14
st
coquille

garnering

1
bk
borage cress

bereiding

  1. Saus: Verhit in een sauspan 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de fijngehakte sjalot en knoflook aan.
  2. Voeg de basterdsuiker toe.
  3. Doe daarna de curry, sereh en de kokosmelk erbij en laat een kwartiertje zachtjes trekken.
  4. Voeg dan de vissaus en de oestersaus toe.
  5. Zeef de saus en breng op smaak indien nodig.
  6. Vlak voor uitserveren de saus opschuimen met de staafmixer.
  7. Bloemkoolcreme: Snijd de bloemkool in roosjes en kook gaar in de room met melk.
  8. Draai fijn in de keukenmachine.
  9. Halveer de tomaatjes en bestrooi met wat zeezout en peper.
  10. Leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar boven.
  11. Zet ze in de oven op 100ºC gedurende 25 minuten.
  12. Zet de plaat in de warmhoudkast om ze verder te laten drogen.
  13. Blancheer voor uitserveren de zeekraal.
  14. Coquilles: Bak de coquilles vlak voor uitserveren. 

presentatie

  1. Zet op ieder bordje een quenelle van de bloemkoolcreme.
  2. Leg hier de gebakken coquille tegen aan.
  3. Leg er 2 halve gedroogde tomaatjes naast.
  4. Schep rondom de coquille wat opgeschuimde saus.
  5. Werk af met wat zeekraal, en een plukje Borage cress.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois - Grüner Veltliner

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten