Hoofdgerecht

Coq au vin

menu: september 2007

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
ontbijtspek in blokjes
2
st
kip per stuk 1500 gram
4
st
ui
2
st
winterwortel
4
stng
bleekselderij
3
tn
knoflook
50
g
bloem
0,5
dl
cognac
2
fl
rode wijn
10
tk
tijm
6
bl
laurier
2
tl
gevogeltefond
24
st
kleine sjalotjes
400
g
champignons
150
g
boter
peper, zout
1
kg
aardappelen voor puree
boter, melk

bereiding

  1. Verdeel het gerecht over de twee stoofpannen i.v.m. de garing.
  2. Hak iedere kip in 8 stukken. (De borsten overdwars en de billen bij de knie scheiden)
  3. Bak het ontbijtspek in een klont boter in een grote braadpan. Haal het spek uit de pan en zet weg.
  4. Wrijf de stukken kip in met peper en zout en braad aan in de boter van de spekblokjes. Neem uit de pan.
  5. Snipper de ui, snijd de wortel en de bleekselderij in plakjes en bak 5 min in het zelfde vet.
  6. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.
  7. Voeg de kip en het spek weer toe en roer de bloem door de pan met inhoud.
  8. Schenk de cognac en de wijn in de pan
  9. Voeg de tijm en de laurier toe en schenk zoveel gevogeltefond in de pan tot alles onder staat.
  10. Zet de deksel een beetje open en laat het geheel zachtjes stoven. Ongeveer 1 uur
  11. Pel de sjalotjes en borstel de champignons schoon. Zet aan in de rest van de boter en bak tot het geheel lichtbruin ziet. Houd warm.
  12. Neem de kip uit de pan en zeef de groenten er uit. Laat de saus flink inkoken. Eventueel iets binden als de saus te dun is.
  13. Doe alles terug in de ingekookte saus en houd warm.
  14. Maak puree van de aardappelen.

presentatie

  1. Neem warme borden. Leg op ieder bord één stukje kip en spuit een toef aardappelpuree op het bord.
  2. Schep wat champignons en sjalotjes op het bord.
  3. Schep wat groenten uit de saus op de kip en nappeer wat saus over de kip.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten