
hoofdingrediënten
aardbeien
Aardbeiensorbet
5
dl
aardbeiencoulis
250
g
suiker
1
st
citroen
2
dl
water
1
bl
gelatine
Parfait van aarbeien
4
dl
aardbeiencoulis
0,5
dl
water
170
g
poedersuiker
1/2
st
vanillestokje
1
st
citroen
120
g
eidooier(gepasteuriseerd)
4
dl
slagroom
Aardbeien met groene peperbollen en balsamico
400
g
aardbeien
1
st
citroen
100
g
suiker
balsamico
groene peperbollen op water
Garnering
1
bs
munt
100
g
aardbeien
bereiding
- Aardbeiensorbet. Zet 14 langwerpige bordjes in de koeling. Week het blaadje gelatine in ruim water. Los in een pan de suiker in het water op door het aan de kook te brengen. Neem de pan van het vuur en los het uitgeknepen blaadje gelatine hierin op. Roer er de aardbeiencoulis en het sap van een ½ citroen door. Draai het tot ijs in de ijsmachine.
- Parfait van aardbeien:
- Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit
- Doe het merg met het water, citroensap en poedersuiker in een pan en verwarm het.
- Laat het daarna afkoelen tot 70°C.
- Voeg de eidooiers en 3dl van de aardbeiencoulis toe en verwarm al kloppend tot 80°C om lichte binding te verkrijgen.
- Haal van het vuur en klop nog 5 min in de Kitchen aid. Doe het mengsel in een ruime kom en laat het afkoelen.
- Klop de room tot bijna stijf.
- Meng de room voorzichtig met het aardbeienmengsel.
- Verdeel de achtergehouden aardbeienpuree over glaasjes.
- Doe de parfait in een spuitzak en spuit hiermee de glaasjes vol.
- Zet deze in de vriezer.
- Aardbeien met groene peperbollen en balsamico: Maak de aardbeien schoon en snijd in plakken.
- Meng voorzichtig met het citroensap, balsamico, suiker en groene peperbollen.
presentatie
Serveren:
- Leg een bolletje aardbeiensorbet op een bordje.
- Schep de aardbeien met groene peperbollen in een schaaltje.
- Zet dit schaaltje en het glaasje met de parfait naast elkaar op een (langwerpig) bord.
- Garneer met munt en wat aardbeien.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Brachetto d’Acqui


