
hoofdingrediënten
Cobbler
450
g
bosbessen (diepvries)
300
g
vosbessen (diepvries)
150
g
suiker
1
st
citroen
165
g
bloem
60
g
boter
2,7
dl
melk
90
g
suiker
1,5
tl
bakpoeder
zout
3
el
rietsuiker
2
el
speculaaskruiden
1
mp
zout
14
st
ramequinbakjes
Hangop
1
l
volle griekse yoghurt
2,5
dl
slagroom
1/4
bs
munt
Saliesiroop
50
g
verse salieblaadjes
200
g
suiker
1
st
citroen
bereiding
- Hangop. Zet een zeef op een pan. Leg hierin een natgemaakte netelse doek. Giet de yoghurt in de zeef. Dek af met huishoudfolie en zet tot gebruik in de koeling.
- Cobbler. Schep de bosbessen en vosbessen met suiker en het sap van een citroen door elkaar. Vet de ramequinbakjes in met boter en verdeel het fruit over de 14 bakjes.
- Meng voor het beslag de bloem, het bakpoeder, een mespunt zout en suiker in een kom.
- Snijd de boter in kleine blokjes. Wrijf met de hand de boterblokjes in het bloemmengsel tot er kruimels ontstaan. Schenk de melk erbij en klop met de garde tot een egaal beslag.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel het beslag over de bakjes en tik de schaaltjes op een snijplank zodat het beslag zich goed verdeelt. Bestrooi met rietsuiker.
- Zet de cobblers op het rooster en schuif in de oven. Bak de cobblers in 20 minuten af. Bij warm serveren ongeveer 30 minuten voor presentatie afbakken.
- Saliesiroop. Kook 50 gram salieblaadjes, 200 gram suiker, 1 citroen in schijfjes met 3 dl water 5 minuten. Laat het vervolgens een uur staan om te trekken. Zeef het mengsel en laat het opnieuw ongeveer een kwartier koken tot het stroperig wordt. Laat de stroop afkoelen en bewaar tot gebruik in een flesje. LET OP: Tijdens het afkoelen wordt de vloeistof nog meer stroperig.
- VLAK VOOR UITSERVEREN. Haal de hangop uit de zeef en doe over in een schone kom. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de hangop. Roer voorzichtig de saliesiroop door de massa.
presentatie
- Zet een cobbler op een rond bordje.
- Leg hier een quenelle hangop naast.
- Garneer de quenelle met een blaadje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Rosa di Monte Torre


