
hoofdingrediënten
citroen
harde Wener deeg
100
g
suiker
200
g
boter
300
g
patisserie bloem
1
st
ei
2
tl
bakpoeder
taartvulling
6
st
citroen
350
g
suiker
6
st
ei
270
g
eidooier
300
g
roomboter
Gin tonic schuim
4
dl
tonic
1
dl
gin
1
st
limoen
50
g
pro espuma freddo
sinaasappelgranité
60
g
suiker
4
st
sinaasappel
80
g
ananaskersen (fysalis)
Garnering
14
st
ananaskersen(fysalis)
bereiding
- Harde wener deeg: Doe suiker en boter bij elkaar in een kom en roer het een beetje los.
- Doe het ei erbij en roer goed.
- Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg aan het boter en suiker mengsel toe.
- Maak hier een deeg van.
- Zet het deeg verpakt in plasticfolie een half uur in de koelkast.
- Rol na een half uur het deeg uit en leg in de ingevette bakvorm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem leg er bakpapier in vul met steunvulling en bak het deeg 15 minuten voor op 175ºC
- Haal de steunvulling eruit en bak nog 10 minuten op 175ºC .
- Citroenvulling: Boen de citroenen goed af met heet water.
- Rasp de citroenen en pers ze daarna uit. Doe de rasp en het sap in een kom.
- Meet 300 gram van het citroensap en de citroenrasp af.
- Voeg hieraan de eidooiers, eieren en de suiker toe.
- Verwarm dit mengsel op laag vuur en blijf heel goed roeren anders gaan de eieren stollen.
- Als het mengsel licht begint te binden voeg je de helft van de boter toe en verwarm je het mengsel weer verder.
- Als het mengsel op de achterkant van een lepel blijft hangen de rest van de boter toevoegen.
- Het mengsel blijven verwarmen tot het dik vloeibaar is.
- Laat het mengsel wat afkoelen.
- Giet de citroenmassa in de vorm en bak 15 tot 20 minuten af in een oven van 175ºC tot het mengsel gestold is maar in de kern nog wobbelig is.
- Gin tonic schuim: Vermeng alle ingrediënten en doe ze in een sifon.
- Laad de sifon met 2 patronen en zet tot gebruik in de koeling.
- Sinaasappelgranité: Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en laat 5 minuten inkoken.
- Laat de siroop afkoelen.
- Boen 2 sinaasappels schoon met heet water en rasp de oranje schil ervanaf.
- Pers daarna de sinaasappels uit dus ook de geraspte.
- Haal de fysalis vruchtjes uit hun jasje en pureer ze met de staafmixer.
- Wrijf de puree door een zeef en meng met het sinaasappelsap, de rasp en de suikersiroop.
- Doe het mengsel in een kom en zet in de snelvriezer.
- Roer de granité regelmatig met een vork tot je mooie losse schilfers hebt.
- Zet de granité dan in de gewone vriezer.
presentatie
- Snijd de taart in 14 puntjes.
- Leg een puntje op een bord en spuit op het puntje de gin-tonic schuim.
- Leg een lepel sinaasappelgranité naast de taartpunt.
- Leg op ieder bord een fysalis vruchtje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Muscat de Rivesaltes, Muscat de Rivesaltes (2)


