Nagerecht

Chocolade kaaspudding met trappistenijs

menu: januari 2016

14 personen

hoofdingrediënten

Chocolade

Chocolade-Kaas pudding

7
bl
gelatine
31/2
dl
volle melk
500
g
ricotta kaas
175
g
chocolade
1
st
vanillestokje
25
g
boter
31/2
dl
room

trappistenijs

5
dl
room
2
fl
trappistenbier
100
g
suiker
240
g
eidooier
2
el
schenkstroop

Garnering

100
g
chocolade galetjes

bereiding

 

  1. Chocolade-Kaaspudding: Beboter 12 kleine bakjes heel licht.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  3. Doe de melk en de room in een pan.
  4. Doe het merg met het stokje in het melk room mengsel en breng aan de kook.
  5. Laat 10 minuten trekken en verwijder het stokje.
  6. Laat de melk afkoelen in de koelkast tot handwarmte.
  7. Week de gelatine in koud water, knijp ze uit en voeg aan de melk toe.
  8. Smelt de chocolade au-bain marie.
  9. Pureer de ricotta met de chocolade in de keukenmachine.
  10. Meng de melk erdoor en stort het in de schaaltjes.
  11. Laat het mengsel in de koelkast opstijven.
  12. Trappisten-ijs: Doe het trappistenbier in een pan (6,6dl) en laat zachtjes inkoken tot 2,5 dl.
  13. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  14. Laat het trappist room mengsel 10 minuten trekken en koel het daarna terug (<65ºC).
  15. Doe de eierdooier met de suiker in de Kitchen aid en klop het mengsel tot het licht en schuimig is.
  16. Vermeng dit met het trappist-room mengsel.
  17. Giet het mengsel in de pan en klop de compositie tot ze gaat binden (85ºC).
  18. Zodra de vloeistof gaat binden, de pan in een bak koud water zetten en terug koelen.
  19. Roer de stroop erdoorheen.
  20. Laat het mengsel afkoelen.
  21. Giet de compositie in de ijsmachine en draai er ijs van.
  22. Chocoladeschotsen: Smelt de chocolade au-bainmarie en strijk deze dun uit op een bakmat.
  23. Leg tot gebruik in de koeling om hard te worden.

presentatie

  1. Stort de pudding midden op het bord en leg er een bolletje ijs bij.
  2. Breek de chocolade in schotsen met koude handen.
  3. Garneer met een chocoladeschots .

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Duke of Clarence Madeira

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten