Amuse

Champignonbuideltje

menu: februari 2017

14 personen

hoofdingrediënten

champignonvulling

10
g
gedroogd eekhoorntjesbrood
1
dl
hete kippenbouillon van poeder
30
g
boter
1,65
dl
droge witte wijn
300
g
kastanjechampignons
4
tk
platte peterselie
4
tk
kervel
0,5
bs
bieslook
14
st
sprietjes bieslook voor garnering
80
g
zure room

flensjes

300
g
bloem
4
st
ei
5
dl
melk
boter

bereiding

  1. Champignonvulling. Maak 1dl kippenbouillon en verhit deze. Doe de gedroogde paddestoelen in een kom, overgiet met de hete bouillon en laat 30 minuten wellen.
  2. Snijd de kastanjechampignons in stukjes. Snijd de bladpeterselie en kervel fijn.
  3. Let op!! Giet de geweekte paddestoelen af in een kom, zeef het weekvocht en bewaar het.
  4. Snijd de geweekte paddestoelen in stukjes.
  5. Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur, voeg de wijn en de champignons toe en schep ze om tot de vloeistof is verdampt.
  6. Verhit boter in een koekenpan en voeg de geweekte paddestoelen met het weekvocht toe en bak tot het weekvocht is verdampt.
  7. Meng de paddestoelen, roer er 2 eetlepels platte peterselie en 2 eetlepels kervel door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Blancheer de sprietjes bieslook in kokend water en spoel koud.
  9. Flensjes. Doe gezeefde bloem, eieren en melk met een snufje zout in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Schenk het beslag door een zeef om zeker te zijn dat er geen klontjes in zitten. Laat het 30 minuten rusten.
  10. Verhit een flensjespan op matig vuur, doe er wat boter in en schenk precies zoveel beslag in de pan als nodig is om de bodem te bedekken. Bak het flensje tot de onderkant goudgeel kleurt en keer met een spatel. Bak zo ook de andere kant.
  11. Laat het flensje op een bord glijden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo 14 flensjes.  

presentatie

 

  1. Schep midden op elk flensje wat van de vulling met een theelepel zure room.
  2. Vorm er een buideltje van en bind samen met een sprietje bieslook.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Mâcon La Roche-Vineuse, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten