
hoofdingrediënten
champignons, waterkers
1
st
ui
2
stng
bleekselderij
2
tn
knoflook
1
st
wortel
200
g
champignons
200
g
waterkers
1
l
groentebouillon
olijfolie
crème fraiche
tarwebolletjes
125
g
tarwemeel
225
g
patentbloem
½
zk
droge gist (van 11 g)
1½
dl
lauw water
10
g
zout
eigeel (om broodjes te bestrijken)
sesamzaadjes ter garnering
2
st
eieren
bereiding
- Hak alle groenten en knoflook fijn.
- Verhit olie in een pan, fruit ui, champignons en knoflook.
- Voeg bleekselderij en wortel toe en bak ze zacht.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 10 tot 15 minuten zacht koken.
- Voeg de waterkers en zout en peper toe.
- Pureer het geheel met de staafmixer.
- Tarwebolletjes. Doe alle ingredienten bij elkaar, behalve de sesamzaadjes en maak het deeg in de kitchen-aid met gebruik van een deeghaak.
- Draai er bolletjes van ca. 2,5 cm doorsnee van en leg ze op een siliconenmatje.
- Smeer ze in met een kwastje met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
- Laat ze 30 minuten rijzen in de warmhoudkast.
- Bak ze 15 minuten op 190 graden tot ze bruin zijn.
presentatie
- Schep de soep in soepkopjes.
- Duppel er olie over en garneer met een toefje crème fraiche.
- Leg er een tarwebolletje bij.
- Zet eventueel wat boter op tafel om het broodje mee te besmeren.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


