Soep

Champignon waterkerssoep

menu: januari 2014

14 personen

hoofdingrediënten

champignons, waterkers

1
st
ui
2
stng
bleekselderij
2
tn
knoflook
1
st
wortel
200
g
champignons
200
g
waterkers
1
l
groentebouillon
olijfolie
crème fraiche

tarwebolletjes

125
g
tarwemeel
225
g
patentbloem
½
zk
droge gist (van 11 g)
dl
lauw water
10
g
zout
eigeel (om broodjes te bestrijken)
sesamzaadjes ter garnering
2
st
eieren

bereiding

  1. Hak alle groenten en knoflook fijn.
  2. Verhit olie in een pan, fruit ui, champignons en knoflook.
  3. Voeg bleekselderij en wortel toe en bak ze zacht.
  4. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 10 tot 15 minuten zacht koken.
  5. Voeg de waterkers en zout en peper toe.
  6. Pureer het geheel met de staafmixer.
  7. Tarwebolletjes. Doe alle ingredienten bij elkaar, behalve de sesamzaadjes en maak het deeg in de kitchen-aid met gebruik van een deeghaak.
  8. Draai er bolletjes van ca. 2,5 cm doorsnee van en leg ze op een siliconenmatje.
  9. Smeer ze in met een kwastje met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  10. Laat ze 30 minuten rijzen in de warmhoudkast.
  11. Bak ze 15 minuten op 190 graden tot ze bruin zijn.

presentatie

  1. Schep de soep in soepkopjes.
  2. Duppel er olie over en garneer met een toefje crème fraiche.
  3. Leg er een tarwebolletje bij.
  4. Zet eventueel wat boter op tafel om het broodje mee te besmeren.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten