
hoofdingrediënten
Roodbaars, limoen (sap)
ceviche
9
st
limoen
½
tl
zout
½
tl
peper
2
stng
bleekselderij
1
tn
knoflook
40
g
ingelegde gember (sushi, rose)
1
st
rode ui
½
tl
chilipuree
1
st
zoete aardappel
¼
bs
koriander
Vis
800
g
roodbaarsfilet
bereiding
- Ceviche: Pers de 9 limoenen uit en vang het sap op (ongeveer 270 ml).
- Giet het sap van de limoenen in een kom.
- Pel de knoflook.
- Snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes, hak de gember fijn en knoflook zeer fijn.
- Pel de rode ui, snijd hem overlangs in vieren en vervolgens in zeer dunne delen.
- Verwijder de huid van de roodbaarsfilet en snijd de roodbaarsfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
- Voeg zout en peper toe.
- Voeg de blokjes vis, de bleekselderij, knoflook, gember, ui en chilipuree aan het limoensap toe en roer goed.
- Zet 20 minuten koel weg.
- Schil de zoete aardappel, snijd deze in grove blokjes en kook ze beetgaar. Laat goed uitlekken.
- Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn.
presentatie
- Verdeel de ceviche over de bordjes.
- Schik aan één kant de zoete aardappelen en leg de ceviche aan de andere kant van het bord.
- Bestrooi met de fijngehakte koriander naar smaak.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Corralillo Sauvignon Blanc, Getariako Txakolina


