Voorgerecht

Ceviche van roodbaars

menu: september 2016

14 personen

hoofdingrediënten

Roodbaars, limoen (sap)

ceviche

9
st
limoen
½
tl
zout
½
tl
peper
2
stng
bleekselderij
1
tn
knoflook
40
g
ingelegde gember (sushi, rose)
1
st
rode ui
½
tl
chilipuree
1
st
zoete aardappel
¼
bs
koriander

Vis

800
g
roodbaarsfilet

bereiding

 

  1. Ceviche: Pers de 9 limoenen uit en vang het sap op (ongeveer 270 ml).
  2. Giet het sap van de limoenen in een kom.
  3. Pel de knoflook.
  4. Snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes, hak de gember fijn en knoflook zeer fijn.
  5. Pel de rode ui, snijd hem overlangs in vieren en vervolgens in zeer dunne delen.
  6. Verwijder de huid van de roodbaarsfilet en snijd de roodbaarsfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  7. Voeg zout en peper toe.
  8. Voeg de blokjes vis, de bleekselderij, knoflook, gember, ui en chilipuree aan het limoensap toe en roer goed.
  9. Zet 20 minuten koel weg.
  10. Schil de zoete aardappel, snijd deze in grove blokjes en kook ze beetgaar. Laat goed uitlekken. 
  11. Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn.

presentatie

  1. Verdeel de ceviche over de bordjes.
  2. Schik aan één kant de zoete aardappelen en leg de ceviche aan de andere kant van het bord.
  3. Bestrooi met de fijngehakte koriander naar smaak.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Corralillo Sauvignon Blanc, Getariako Txakolina

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten