
hoofdingrediënten
ijs
250
ml
slagroom
500
ml
volle melk
3
stng
sereh
150
g
eidooier, gepasteuriseerd
150
g
witte basterdsuiker
schuimpje van cassis
70
g
eiwit, gepasteuriseerd
60
g
kristalsuiker
60
g
poedersuiker
1
el
cassis coulis
fruitkoekje
70
g
roomboter
200
g
suiker
65
g
cassis coulis
50
g
bloem
cassis creme
250
g
mascarpone
25
g
volle melk
2
el
creme de cassis
2
bl
gelatine
75
ml
cassis coulis
50
g
poedersuiker
garnering
1
bk
blauwe miniviooltjes
bereiding
- Serehijs: Breng de melk met gekneusde serehstengels aan de kook, laat 15 minuten trekken en verwijder de stengels.
- Mix de eidooiers met de suiker in een pannetje tot een lichtgele massa en voeg de kokende melk in gedeeltes toe.
- Laat het geheel binden, het mag niet koken.
- Klop de slagroom lobbig, schep dit bij het afgekoelde melkmengsel en draai er ijs van.
- Cassiscreme: Week de gelatine in ruim koud water.
- Doe de mascarpone, poedersuiker, melk en de cassiscoulis in een kom en meng dit door elkaar.
- Verwarm de creme de cassis en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
- Voeg dit toe aan het mascarponemengsel en roer goed door.
- Doe het in een spuitzak met grote gladde mond en leg in de koeling tot gebruik.
- Schuimpje: Klop de eiwitten met de suiker stijf in de Kitchen-aid en voeg de coulis toe.
- Spuit kleine pareltjes op het siliconenmatje en plaats in een oven van 90ºC tot ze droog zijn.
- Fruitkoekje: Smelt de boter en meng alle grondstoffen door elkaar.
- Laat het deeg in de koelkast even rusten.
- Maak met een theelepel hoopjes van ongeveer 2cm doorsnede.
- Leg ze uit elkaar want het deeg loopt uit.
- Bak ze af op 180ºC gedurende 7 minuten. Let op dat ze niet te bruin worden, want dan gaan ze bitter smaken.
- Bewaar na afkoeling in een gesloten bak.
presentatie
- Leg iets van het midden van het bord het bolletje serehijs.
- Zet hier het cassiskoekje tegenaan.
- Spuit daar een toef cassiscreme tegenaan.
- Bestrooi rondom met de schuimpjes van cassis.
- Werk het af met de paarse viooltjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Olivares Dulce Monastrell


