Nagerecht

Cassis dessert met serehijs

menu: februari 2020

14 personen

hoofdingrediënten

ijs

250
ml
slagroom
500
ml
volle melk
3
stng
sereh
150
g
eidooier, gepasteuriseerd
150
g
witte basterdsuiker

schuimpje van cassis

70
g
eiwit, gepasteuriseerd
60
g
kristalsuiker
60
g
poedersuiker
1
el
cassis coulis

fruitkoekje

70
g
roomboter
200
g
suiker
65
g
cassis coulis
50
g
bloem

cassis creme

250
g
mascarpone
25
g
volle melk
2
el
creme de cassis
2
bl
gelatine
75
ml
cassis coulis
50
g
poedersuiker

garnering

1
bk
blauwe miniviooltjes

bereiding

  1. Serehijs: Breng de melk met gekneusde serehstengels aan de kook, laat 15 minuten trekken en verwijder de stengels.
  2. Mix de eidooiers met de suiker in een pannetje tot een lichtgele massa en voeg de kokende melk in gedeeltes toe.
  3. Laat het geheel binden, het mag niet koken.
  4. Klop de slagroom lobbig, schep dit bij het afgekoelde melkmengsel en draai er ijs van.
  5. Cassiscreme: Week de gelatine in ruim koud water.
  6. Doe de mascarpone, poedersuiker, melk en de cassiscoulis in een kom en meng dit door elkaar.
  7. Verwarm de creme de cassis en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  8. Voeg dit toe aan het mascarponemengsel en roer goed door. 
  9. Doe het in een spuitzak met grote gladde mond en leg in de koeling tot gebruik.
  10. Schuimpje: Klop de eiwitten met de suiker stijf in de Kitchen-aid en voeg de coulis toe.
  11. Spuit kleine pareltjes op het siliconenmatje en plaats in een oven van 90ºC tot ze droog zijn.
  12. Fruitkoekje: Smelt de boter en meng alle grondstoffen door elkaar.
  13. Laat het deeg in de koelkast even rusten.
  14. Maak met een theelepel hoopjes van ongeveer 2cm doorsnede.
  15. Leg ze uit elkaar want het deeg loopt uit.
  16. Bak ze af op 180ºC gedurende 7 minuten. Let op dat ze niet te bruin worden, want dan gaan ze bitter smaken.
  17. Bewaar na afkoeling in een gesloten bak.

presentatie

  1. Leg iets van het midden van het bord het bolletje serehijs.
  2. Zet hier het cassiskoekje tegenaan.
  3. Spuit daar een toef cassiscreme tegenaan.
  4. Bestrooi rondom met de schuimpjes van cassis.
  5. Werk het af met de paarse viooltjes. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Olivares Dulce Monastrell

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten