
hoofdingrediënten
gandaham, geitenkaas
rouleau
14
pl
gandaham, lange plakken
6
st
abrikozen, gedroogd
300
g
zachte geitenkaas
75
g
mascarpone
peper en zout
salade
75
g
rucola
dressing
1,5
dl
olijfolie extra vergine
1
el
limoensap
2
el
witte wijnazijn
peper en zout
poedersuiker en mosterd
garnering
35
g
pijnboompitten
14
st
abrikozen, gedroogd
bereiding
- Carpaccio : De abrikozen in ruim water aan de kook brengen, daarna uitzetten en in het vocht ruim een half uurtje laten staan. Vervolgens uit laten lekken.
- De geitenkaas met de mascarpone glad draaien en op smaak brengen met peper en zout.
- Snijd 6 gewelde abrikozen in zeer kleine stukjes en meng onder het geitenkaasmengsel.
- Verdeel de gandaham in 3 porties. Leg de plakken gandaham dakpansgewijs naast elkaar op een stuk plastic folie (dus 3 folies) anders worden de rollen te lang.
- Smeer het kaasmengsel gelijkmatig op de gandaham en rol op met behulp van het folie tot rollen en draai de uiteinden dicht tot de rol strak staat en knoop beide uiteinden dicht.
- Leg ze 15 minuten in de snelvriezer en leg ze daarna in de koelkast.
- Als de rollen nog half aangevroren zijn snijd ze dan in dunne plakjes en leg op de bordjes in een cirkel. Zet weg tot uitserveren en laat op kamertemperatuur komen.
- Meng voor de dressing alles door elkaar en breng op smaak.
- Rooster de pijnboompitten en snijd de rest van de gewelde abrikozen in stukjes.
- Was de sla.
presentatie
- Neem de bordjes met de carpaccio.
- Leg in het midden een toefje salade.
- Nappeer met dressing.
- Garneer met de stukjes abrikoos en pijnboompitten.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Terra Marique


