
hoofdingrediënten
cappucino
400
g
peterseliewortel
1
st
ui
1
st
prei
1
st
aardappel
1,4
l
groentebouillon
150
ml
slagroom
3
el
witte wijn
2
el
olijfolie
2
el
wittewijn azijn
1
st
citroen
wafels
100
g
boter (zacht)
60
g
eigeel, gepasteuriseerd
60
g
eiwit, gepasteuriseerd
140
g
bloem
4
g
bakpoeder
60
ml
water
1/4
bs
bieslook
Presentatie
1/4
bs
peterselie
bereiding
- Cappucino: Zet de kopjes warm in de warmhoudkast.
- Schil de wortelpeterselie en snijd brunoise.
- Pel de halve ui, schil de aardappel, maak de prei schoon en snijd alles brunoise.
- Zweet de ui aan in de olijfolie, doe de resterende groenten erbij en bak verder.
- Blus af met de witte wijn en met de groentebouillon.
- Laat gedurende 20-25 minuten zachtjes koken op de doorkookplaat.
- Voeg de helft van de room toe en breng nogmaals aan de kook.
- Pureer alles met de staafmixer.
- Passeer door een grove zeef en breng op smaak met peper en zout, evt. met wat citroensap en/of witte wijnazijn.
- Klop de andere helft van de slagroom lobbig.
- Wafels: Snijd de bieslook fijn.
- Mix de boter en eidooiers tot een schuimende massa.
- Klop het eiwit met een beetje zout en suiker stijf.
- Roer de bloem, bakpoeder, bieslook en het water door het boter/ei mengsel.
- Spatel het stijfgeklopte eiwit door het beslag mengsel.
- Bak kleine wafels van het mengsel. Let op: geen mes gebruiken in het kniepertjesijzer!
- Laat de wafels afkoelen.
presentatie
- Presentatie: Doe de cappucino in een kopje en lepel er wat slagroom op.
- Strooi daar wat peterselie over.
- Serveer een wafel bij de soep.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
oorsprong
CCN


