Amuse

Cappucino van peterseliewortel met wafel

menu: december 2018

14 personen

hoofdingrediënten

cappucino

400
g
peterseliewortel
1
st
ui
1
st
prei
1
st
aardappel
1,4
l
groentebouillon
150
ml
slagroom
3
el
witte wijn
2
el
olijfolie
2
el
wittewijn azijn
1
st
citroen

wafels

100
g
boter (zacht)
60
g
eigeel, gepasteuriseerd
60
g
eiwit, gepasteuriseerd
140
g
bloem
4
g
bakpoeder
60
ml
water
1/4
bs
bieslook

Presentatie

1/4
bs
peterselie

bereiding

  1. Cappucino:  Zet de kopjes warm in de warmhoudkast.
  2. Schil de wortelpeterselie en snijd brunoise.
  3. Pel de halve ui, schil de aardappel, maak de prei schoon en snijd alles brunoise.
  4. Zweet de ui aan in de olijfolie, doe de resterende groenten erbij en bak verder.  
  5. Blus af met de witte wijn en met de groentebouillon.
  6. Laat gedurende 20-25 minuten zachtjes koken op de doorkookplaat.
  7. Voeg de helft van de room toe en breng nogmaals aan de kook.
  8. Pureer alles met de staafmixer.
  9. Passeer door een grove zeef en breng op smaak met  peper en zout, evt. met wat citroensap en/of witte wijnazijn. 
  10. Klop de andere helft van de slagroom lobbig.
  11. Wafels: Snijd de bieslook fijn.
  12. Mix de boter en eidooiers tot een schuimende massa.
  13. Klop het eiwit met een beetje zout en suiker stijf.
  14. Roer de bloem, bakpoeder, bieslook en het water door het boter/ei mengsel. 
  15. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het beslag mengsel.
  16. Bak kleine wafels van het mengsel. Let op: geen mes gebruiken in het kniepertjesijzer!
  17. Laat de wafels afkoelen. 

presentatie

  1. Presentatie: Doe de cappucino in een kopje en lepel er wat slagroom op.
  2. Strooi daar wat peterselie over. 
  3. Serveer een wafel bij de soep. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

oorsprong

CCN

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten